ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συνταγή για νόστιμα αρωματικά Πασχαλινά κουλουράκια απο την Βέφα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ μαργαρίνη σοφτ
  • 2 κουπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • μισό κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε
  • 1 κουταλιά γαλα
  • 5 κουτ. γλυκου baking powder κοσκινισμένα μαζί με το αλεύρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα βούτυρα στο μίξερ για αρκετή ώρα, ώσπου το μείγμα τους να φουσκώσει και να ασπρίσει καλά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τη διαλυμένη στο γάλα αμμωνία και χτυπάμε λίγο ακόμη για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το baking powder μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά και κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε ή και με τη βοήθεια μύλου για κουλούρια.
  6. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτι (προσοχή! αν δε χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί, τότε ΔΕΝ βουτυρώνουμε το ταψί, τα κουλούρια βγάζουν αρκετό λίπος από μόνα τους), αλείφουμε με πινέλο με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό και ζάχαρη και ψήνουμε στους 180-200 βαθμους (αναλογα με το φούρνο μας) για 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι τα πιο νόστιμα, τα πιο αρωματικά πασχαλινά κουλούρια που έχω δοκιμάσει! Για επιπλέον άρωμα, προσθέστε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ή και τα δύο.

πηγη sintagespareas.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close