ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα αγαπημένα μας ροξάκια.. τώρα και νηστίσιμα

Τα αγαπημένα μας ροξάκια.. τώρα και νηστίσιμα

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 125 ml ζεστο νερο,1 φακελακι ξερη μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πηρουνι

Συνεχιζουμε ριχνουμε 125 ml χυμο φρεσκο πορτοκαλιου,250 ml ελαιολαδο και ανακατευουμε με πηρουνι

Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 φακελακι μπεικιν παουντερ,1 βανιλια και σιγα σιγα 500 γραμμαρια αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη

Την σκεπαζουμε για 15 λεπτα

Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον αλευρωμενο παγκο μας και την κοβουμε σε 4 κομματια

Το ενα κομματι το βαζουμε σε μπολ ριχνουμε μεσα λιγο λαδι,μιση κουπα καρυδια ψιλοκομμενα,3 κουταλιες της σουπαςνκακαο

Τα αλλα 3 κομματια τα ανοιγουμε φυλλα

Οποτε παιρνουμε ζυμη απο κακαο την κανουμε κορδονι την τοποθετουμε στην ακρη του φυλλου το ρολαρουμε και κοβουμε ισα κομματια

Τα τοποθετουμε σε λαδωμενο ταψι

Οταν τελειωσουμε την διαδικασια τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις για.20 λεπτα φυσικα τον φουρνο

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε.4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη και το χυμο μισο φρεσκου λεμονιου για 4 λεπτα

Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα καυτο σιροπι

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close