ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε μακαρονάδα!

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τι πάει όμως στραβά και η μακαρονάδα μας καταλήγει λασπωμένη και κολλώσης στο πιάτο μας; Εντόπισε και διόρθωσε πιθανά λάθη όταν μαγειρεύεις μακαρονάδα γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

1.Χρησιμοποιείς πολύ μικρή κατσαρόλα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του νερού να μειώνεται σημαντικά κατά την προσθήκη των ζυμαρικών. Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με 5-6 λίτρα νερό.

2.Δεν αλατίζεις το νερό που βράζεις τα μακαρόνια. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό καθώς το αλάτι διατηρεί το σχήμα των μακαρονιών και τα εμποδίζει να κολλήσουν. Συμβουλή: Σε 5 λίτρα νερό προσθέτεις 1- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, αφού πάρει βράση το νερό.

3.Προσθέτεις τα ζυμαρικά στο νερό πολύ γρήγορα. Παραδέξου το! Όταν πεινάς, τα μάτια σου κάνουν το νερό να κοχλάζει πιο γρήγορα. Περίμενε το νερό να έρθει σε σημείο βρασμού πριν ρίξεις τα μακαρόνια στη κατσαρόλα αν δεν θες να κολλήσουν μεταξύ τους.

4.Δεν ανακατεύεις τα μακαρόνια. Συνήθως παραλείπεις αυτό το βήμα και τα μακαρόνια καταλήγουν να κολλάνε. Το ανακάτεμα κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι ζωτικής σημασίας!

5.»Ξεπλένεις» τα μακαρόνια μετά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να χάνεται το άμυλο που βοηθά τη σάλτσα να προσκολλάται στα ζυμαρικά. Ένα στράγγιγμα είναι αρκετό ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.

6.Δεν τηρείς τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος από τον κατασκευαστή. Ακόμα και ένα λεπτό παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να απογειώσει ή να καταστρέψει τη μακαρονάδα σου.

Γαριδομακαρονάδα στο λεπτό Συνταγή

Λίγα αλλά εκλεκτά υλικά έχει αυτή η απίθανη μακαρονάδα. Προτιμήστε φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού και ένα εκλεκτό ούζο.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την γαριδομακαρονάδα σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Πιέζουμε ελαφρά τα κεφάλια των γαρίδων, για να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ούζο, τα ντοματίνια, τον κρόκο Κοζάνης, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
  5. Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν.
  6. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια, για να έχουμε μια ζουμερή μακαρονάδα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στα μακαρόνια τις γαρίδες με τα σκόρδα, τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και το ξύσμα λεμονιού.
  8. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button