ΔΙΔΑΧΕΣ

Τά πεντακόσια όπλα του Θεού

Σέ συζητήσεις μεταξύ των χριστιανών συχνά διατυπώνονται απόψεις για την απομάκρυνση των σύγχρονων ανθρώπων από την Εκκλησία, ιδιαίτερα των νέων. Διαπιστώνουν το ανησυχητικό γεγονός, αλλά δεν δέχονται τις αιτίες του. Πρόκειται για ρηχές απόψεις που δεν έχουν ιδιαίτερη αξία. Περιγράφουν το φαινόμενο και στη συνέχεια το αφήνουν να εξελιχθεί μόνο του.

Ό,τι έκαναν εκείνοι στη ζωή τους και δεν ανησυχούσαν, τώρα «ανησυχούν», γιατί τα παιδιά τους πήραν το στραβό δρόμο. Παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές τους βλέπουμε συνοδοιπόρους με τα παιδιά τους στο στραβό δρόμο, γεγονός που γεμίζει απελπισία κάθε πνευματικό αγωνιστή. Άραγε, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στα λόγια και τις ανησυχίες αυτών των ανθρώπων;

Μπορεί στις μέρες μας η αμαρτία να έχει γίνει μόδα, να υπάρχει παντού και να επηρεάζει μικρούς και μεγάλους. Όμως πρέπει να ασκηθούμε στην αντίσταση. Να έχουμε μπροστά μας την ασπίδα της καλής αδιαφορίας και να μη αφήνουμε τα βέλη του πονηρού να μας πληγώνουν. Να είμαστε σκληροί απέναντι στους πειρασμούς. Να μάθουμε να λέμε «όχι» σε καθετί που οδηγεί στην αμαρτία. Και να είμαστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε τον διάβολο. Να μη μας πιάνει πανικός και να μη νομίζουμε ότι υστερού­με σε κάτι ή χάνουμε κάτι που όλοι οι άλλοι το απολαμβάνουν. Οι χριστιανοί έχουν δύναμη. Όταν η πίστη επηρεάζει τη ζωή τους και οι εντολές θεωρούνται οδηγοί πορείας για την όντως ευτυχισμένη ζωή, τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

Οι κακοί άνθρωποι και ο διάβολος με τα όργανά τους θα είναι αναποτελεσματικοί. Ο γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος σχολιάζοντας το χωρίο «μείζων εστίν ο εν ημίν ή ο εν τώ κόσμω», αναφέρει: «Μεγαλύτερος είναι εκείνος που είναι κόντά μας και μέσα μας, ο Κύριός μας, παρά ο κοσμοκράτωρ, ο διάβολος. Πέντε όπλα χρησιμοποιεί ο διάβολος εναντίον μας; Πεντακόσια μας δίνει ο Θεός να χρησιμοποιήσουμε εμείς εναντίον του». Όταν χρησιμοποιούμε τα όπλα του Θεού είμαστε νικητές εναντίον όλων εκείνων που θέλουν να μας επηρεάσουν και να μας οδηγήσουν στην καταστροφή. Δεν υπάρχουν, λοιπόν, δικαιολογίες για την απομάκρυνσή μας από το Θεό. Εάν θέλουμε, μπορούμε να απαρνηθούμε την αμαρτία και να προχωρήσουμε ταπεινά και σταθερά στον πνευματικό αγώνα που χαρίζει γλυκύτητα στην παρούσα ζωή και συγχρόνως μας εξασφαλίζει και τη μακαριότητα της βασιλείας των ουρανών.

πηγη iellada.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button