ΔΙΑΦΟΡΑ

Έρχεται ο πρώτος «καύσωνας» του καλοκαιριού 2023

Με τον καιρό που μας έκανε Μάιο και Ιούνιο, οι 35 βαθμοί μπορούν να χαρακτηριστούν… και ως μίνι καύσωνας. Η αστάθεια θα διατηρηθεί και αυτή την εβδομάδα, με το πρώτο κύμα ζέστης να έρχεται λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Για φέτος χρειάστηκε να πάει τέλος Ιουνίου για να δούμε κάτι σαν… καύσωνα στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ο μετεωρολόγος του Open, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για το πρώτο κύμα ζέστης προς τα τέλη του Ιουνίου, ενώ και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος κάνει λόγο για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 35 βαθμούς στην Αθήνα λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές. Σε σύγκριση με τον καιρό που κάνει αυτές τις μέρες οι 35 βαθμοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και έως ένας «μίνι καύσωνας».

Ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε ένα γραφικό για την πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες 15 ημέρες. Αν και είπε πως τα 30άρια είναι λίγα, ωστόσο, προς τις 22 Ιουνίου ο υδράργυρος παίρνει την ανηφόρα και «πηγαίνουμε στους 32 με 35 βαθμούς στην Αθήνα. Έτσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, όπου θα διεξαχθούν και οι εκλογές, θα νιώσουν για πρώτη φορά πραγματικό καλοκαίρι.

Μιλώντας γενικά για τους καύσωνες σημείωσε πως «δεν ξέρουμε πόσοι καύσωνες θα έρθουν, πότε θα έρθουν, πόσο ισχυροί θα είναι. Είναι κάποιες προγνώσεις μηνιαίες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο. Εδώ λοιπόν είναι ο Ιούνιος. Αυτά τα στοιχεία βγαίνουν κάθε 1η του μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τον Ιούνιο φαίνεται ότι θα είμαστε πιο κάτω από τα κανονικά[…]

Στον επόμενο μήνα τον Ιούλιο φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι κανονική και στις ορεινές περιοχές ίσως και λίγο πιο κάτω. Τι σημαίνει κανονικά για τον Ιούλιο; Μπορεί να έχουμε κάποιους καύσωνες, θα έχουμε λίγο παραπάνω θερμοκρασίες. Τώρα αν θα έχουμε ακραίους, κάτι δύσκολο, δεν φαίνεται στα στοιχεία που έχουμε.

Αναφορικά με τον Αύγουστο, είπε πως με τα στοιχεία που εκδόθηκαν την 1η Ιουνίου, τις εποχιακές δηλαδή προβλέψεις που έχουν μια αβεβαιότητα – θα έχει κάποιες ζέστες, αλλά αυτά θα τα δούμε τις επόμενες μέρες.

«Να κρατήσουμε άστατος καιρός μέχρι την Κυριακή και με θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά. Από Πέμπτη και μετά επανέρχεται το καλοκαίρι ως εκεί. Εδώ θα είμαστε τα βλέπουμε. Να μην έρθει το καλοκαίρι αποκλείεται», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

πηγη epilekta.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button