ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τέλειο γαλακτομπούρεκο Συνταγή

ΥΛΙΚΆ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
1,5 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό,
5 αυγά,
3 κ.σ βιταμ,
2 βανίλιες,
1 πακέτο φύλλα κρουστας
βιταμ λιωμένο για το αλειμα των φύλλων.

ΣΙΡΌΠΙ:
3,5 κούπες ζάχαρη,
2,5 κούπες νερό,
1 φλούδα λεμονιού,
1 κ.σ χυμός λεμονιού,
1 ξυλάκι κανέλας

(βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι).

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρισουν. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το βιταμ και ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να αρχίσει να πήζει η κρέμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά και να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουνε ένα ορθογώνιο ταψάκι και αλείφουμε με βιταμ.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρουστας στο ταψί εξαλείφοντας τα ένα ένα με βιταμ. Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το στρώσιμο με τα υπόλοιπα φύλλα κρουστας αλείφοντας τα ένα ένα με βιταμ. Αφαιρούμε τα περισευομενα φύλλα που κρέμονται γύρω από το ταψί και διπλωνουμε προς τα μεσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει το γλυκό. Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιαζουμε.

Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι της κ.Dimitra Argeiti και τις ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

πηγη xryses-syntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button