ΔΙΑΦΟΡΑ

Τεράστιες εκρήξεις: Μάχη με τις φλόγες σε εργοστάσιο στις Αφίδνες

Αναζωπυρώσεις στην περιοχή που βρίσκεται ξανά σε κλοιό φωτιάς

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στις Αφίδνες, μία περιοχή στην οποία το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν έντονες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς η οποία πέρασε μέσω της Εθνικής Οδού και του Κρυονερίου.

Λίγο μετά τις 11:30 σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις στις Αφίδνες σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Δείτε βίντεο:

 

Η κατάσταση στο σημείο είναι άκρως επικίνδυνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν απομακρυνθεί και οι πυροσβέστες λόγω κινδύνου από τις εκρήξεις οι οποίες σημειώνονται.

Δείτε βίντεο από τις Αφίδνες

Τα εναέρια μέσα έχουν σηκωθεί αλλά οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες στην Αττική, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Υπάρχει πλέον μόνιμο μέτωπο από την απέναντι πλευρά της Eθνικής Oδού, που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και λίγα δένδρα, με ισχυρές δυνάμεις να προσπαθούν να την εμποδίσουν να πάρει διαστάσεις και να απειλήσει το Καπανδρίτι.

Σημειώνεται πως πάρα πολύ άσχημα είναι τα πράγματα στις Αφίδνες, όπως είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών Ανδρέας Θεοδωρόπουλος σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση. Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως η περιοχή διαθέτει ελάχιστα πτητικά μέσα.

Όπως είπε, το μέτωπο εκτείνεται σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων, αλλά δεν είναι ενιαίο με υποσύνολα μετώπων. Υπάρχουν δύο μέτωπα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου υπάρχει ανάγκη για υδροφόρο και πυροσβεστικό, και υπάρχει αναζωύπρωση στη Δροσοπηγή.

Δήμαρχος Ωρωπού: Ισχυροί άνεμοι και αναζωπυρώσεις στις Αφίδνες

Για πολύ μεγάλες αναζωπυρώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών και πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους, αυτήν την ώρα, έκανε λόγο, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βρισκόταν στο Καπανδρίτι. Όπως ανέφερε, βρίσκεται στα 30-40 μέτρα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, με φορά προς την Αθήνα καίγοντας δασική έκταση.

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί», τόνισε ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button