ΘΑΥΜΑΤΑ

Θαύματα του Αγίου Δημητρίου που συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα!

Θαύματα του Αγίου Δημητρίου που συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα!

Σήμερα η εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Άγιου Δημητρίου, του Μυροβλήτου. Ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης με πλήθος πιστών να συρρέουν στον μεγαλοπρεπή ναό του για να ασπασθούν την χάρη του.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 – 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. Όταν σε ηλικία 22 χρονών αρνήθηκε να υπακούσει σε διάταγμα «περί αρνήσεως του χριστιανισμού» διώχθηκε και φυλακίσθηκε.

Στη φυλακή δίνει την ευλογία του στο νεαρό φυλακισμένο Νέστορα, ο οποίος θα μονομαχούσε για τη ζωή του. Όταν ο Νέστορας κέρδισε την μονομαχία κόντρα στις προβλέψεις όλων, ο Αυτοκράτορας θύμωσε με τον Άγιο Δημήτριο,καθώς θεώρησε την ευχή του καθοριστική για την έκβαση της μονομαχίας.

Τότε διετάχθη η θανάτωση τόσο του Άγιου Δημήτριου όσο και του Νέστορα!

Το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο όπου μαρτύρησε, ο τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο και εξαιτίας αυτού ο Άγιος απέκτησε τη προσωνυμία του “Μυροβλήτου”.

Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα.

Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button