ΔΙΔΑΧΕΣ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΙΑ; ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ & ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΙΑ?

Όταν οι μάγοι κάνουν τελετές μαγείας για να καταστρέψουν κάποιους ανθρώπους, χρησιμοποιούν κάποια αντικείμενα. Μερικά από αυτά, τά αναφέρει και ο Αγιος Κυπριανός στις ευχές εναντίον της μαγείας. Είναι, τά χαρτιά τής τράπουλας, τά κόκκαλα πεθαμένων ανθρώπων, τών ζώων, τόν καφέ και το φλιτζάνι, τά ζώδια, τά άστρα, τά ωροσκόπια κλπ.

Αλλοι χρησιμοποιούν φυτίλια από λαμπάδες τού γάμου, πού τά αρπάζουν κρυφά μέσα στην φασαρία στήν Εκκλησία.

Τά αρπάζουν, ακόμη καί φίλες ή καί συγγενείς τού ζευγαριού, και πού με αυτά θα «δέσουν» το νέο ζευγάρι, θέλοντας να τού κάνουν τό κακό.

Αλλοι χρησιμοποιούν κουφέτα γάμου, νυφικά, ή ρούχα πού φορέθηκαν την ημέρα του γάμου, άλλοι πετούν στις πόρτες λάδια μελετημένα, κόκκαλα καί χώματα από τάφους, αυγά, και ακαθαρσίες .

Υπάρχουν ακόμη φυλακτά, πού απ΄έξω φαίνονται αγιωτικού περιεχομένου μέσα όμως έχουν γράμματα με μαγείες, κατάρες, και βλαστήμιες εναντίον τού Χριστού, γραμμένες συνήθως στα Ινδικά, Αιγυπτιακά, κλπ.

Τέλος, άλλοι σχίζουν με ξυράφια ή ψαλίδι, μικρά κομματάκια από ρούχα πού φοριούνται, ρίχνουν σκόνες ή υγρά σε γλυκά, ποτά, ή φαγητά για να φάει το αντίθετο πρόσωπο, πού καμμιά φορά τό καλούνε καί στό σπίτι τους, και άλλα πολλά από τά πλέον πιθανά έως τά πλέον απίθανα .

Γενικώς η μαγεία διακρίνεται σε δύο μεγάλα κεφάλαια, τήν λευκή και τήν μαύρη, πού είναι το ίδιο επικίνδυνη και μισητή από τον Θεό, ανεξαρτήτως τίτλου.

Χώρες με μακρά παράδοση στην ειδωλολατρική μαγεία είναι κυρίως η Ινδία, με τους γκουρού και τά Ασραμ, καθώς και η Αίγυπτος.

Και στα δύο είδη μαγείας καλείται, μέ μυστικά ή και φανερά λόγια, ο αρχηγός τών πνευμάτων του σκότους.

Οι καθησυχαστικές λέξεις τού μάγου, τού μέντιουμ, ή τής μάγισσας ότι » εμείς πάμε για καλό » , θέλοντας να βγάλει την λευκή μαγεία αθώα, είναι μόνο για τά μάτια και τά αυτιά του κόσμου, ενός κόσμου πού αγνοεί τίς βαθιές πλεκτάνες τού Σατανά , και τούς άπειρους μετασχηματισμούς του, όπως αναφέρει σχετικά, ο Απόστολος Παύλος.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ

 

Ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό είναι και τά συμπτώματα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, για ποιόν ακριβώς λόγο έκαναν τά μάγια;

Γιά να διαλύσουν μία ευτυχισμένη οικογένεια;

Γιά νά μείνουν ανύπανδρα τά παιδιά;

Γιά να χωρίσουν ένα ζευγάρι;

Γιά να μη κάνει παιδιά το ζευγάρι;

Γιά να πέσει ένα πρόσωπο σε αμαρτία με άλλο, (συγκεκριμένο πρόσωπο);

Γιά να «δεθεί» ο άνδρας ή η γυναίκα, και να μη μπορούν να συνέλθουν σαν σύζυγοι;

Γιά να αρρωστήσουν κάποιο πρόσωπο, να σκοτωθεί, ή να λιώσει στο κρεββάτι;

Γιά να τού κλείσουν τήν επιχείρηση;

Καί πολλά άλλα…

Συνήθη συμπτώματα ενός ανθρώπου πού υποφέρει από μαγεία είναι;

Τρομεροί πονοκέφαλοι, γκρίνιες με τό παραμικρό, φοβίες ή μελαγχολίες αδικαιολόγητες, πόνοι καί αρρώστιες απανωτές και οι γιατροί να μη βρίσκουν τίποτα, αδικαιολόγητες οικονομικές δυσκολίες κλπ.- κλπ.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ;

Μοναδική ασφάλεια στά όσα πιο πάνω αναφέραμε, είναι η καταφυγή μας στον Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του.

Αυτό, είναι και τό μόνο πού φοβάται ο πειρασμός.

Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα, όπως τό βρήκαμε καταχωρημένο, στό ενδιαφέρον πράγματι βιβλίο

 

ΠΩΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ

 

Πολλοί φίλοι και φίλες μου έχετε θέσει τέτοια ερωτήματα και προβληματισμούς.  

Εγώ με την σειρά μου σας κάνω τα εξής ερωτήματα.

 Εκκλησία πηγαίνετε τις Κυριακές;

 Εξομολογείσθε;

Κοινωνάτε;

Προσευχή κάνετε, τό πρωί και τό βράδυ;

Νηστεύετε τήν Τετάρτη, Παρασκευή, Σαρακοστές;

Αγιασμό πίνετε καί τρώτε αντίδωρο κάθε πρωί;

Αγιασμό ή ευχέλαιο κάνετε στο σπίτι σας;

Αγία Γραφή, θρησκευτικά βιβλία, διαβάζετε;

Οι περισσότεροι  δυστυχώς μου απαντούν αρνητικά.

Τί περιμένετε τότε αγαπητοί μου;

 

Μέσα σας δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει Χριστός, έχει φύγει. Μόνο διάβολος υπάρχει, γι΄αυτό και πάτε κατά διαβόλου. Οπου διάβολος εκεί κακό, γκρίνιες, αρρώστιες, τσακωμοί, συμφορές, φασαρίες.

Όπου υπάρχει Θεός εκεί επικρατεί χαρά, ειρήνη, υγεία, αγάπη. Βάλτε τόν Θεό μέσα στο σπίτι σας αν θέλετε να φυλαχτείτε από κάθε κακό. Γιατί ο σατανάς βλέποντας τον Χριστό στην καρδιά σας φεύγει μακρυά .

Ο μοναδικός τρόπος διαλύσεως κάθε μαγείας, αλλά και θεραπείας από δαιμονισμό (κατάληψη δηλαδή από πονηρά πνεύματα, γιατί συμβαίνουν δυστυχώς και αυτά), είναι η μετάνοια καί ο εσωτερικός πόνος για όσα μέχρι σήμερα, απέναντι Θεού και ανθρώπων διαπράξαμε.

 

Είναι ακόμη, καί ή επανόρθωση, όπου γίνεται, τών καταστροφών μας, ή ειλικρινής και ξεκάθαρη εξομολόγηση από παιδικής ηλικίας, ή τακτική Αγία Κοινωνία καί εφ΄όσον μάς επιτρέπει ο πνευματικός μας, καί ή συνεπής Χριστιανική, νέα ζωή μας.

Ι.Ν.ΑΓ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Προσευχή είναι ο διάλογος του ανθρώπου με τον ΘΕΟ και η χάλκινη ασπίδα του ενάντια στο κακό. Όποιος προσεύχεται έχει στα χέρια του το πιο δυνατό όπλο για να αντιμετωπίσει το κακό. Την προσευχή την κάνουν πολλοί άνθρωποι μαζί σε τόπους λατρείας και σε εκκλησίες…..
 
Ανάλογα στο πόσο πιστεύει ο καθένας και αν βγαίνει από τα βάθη της ψυχής του, δέχεται και την Θεία Χάρη του ΘΕΟΥ. Η προσευχή είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας , μόρφωσης και χρώματος. Απαραίτητο είναι η προσευχή να βγαίνει από την καρδιά μας , να πιστεύουμε απόλυτα στον ΘΕΟ, να Τον εμπιστευόμαστε και να προσευχόμαστε με ταπείνωση. Τότε ο ΘΕΟΣ θα πραγματοποιήσει αυτό που του ζητάμε. Νοερά ο άνθρωπος μπορεί να προσεύχεται οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας.
 
Στην εργασία του, στην χαλάρωση, στην διασκέδαση, στο λεωφορείο, παντού. Αυτοί που πραγματοποιούν νοερά την προσευχή καθημερινά, εγκαθίσταται το άγιο πνεύμα στην ψυχή τους και δεν χρειάζεται να καταβάλλουν ιδιαίτερη πλέον προσπάθεια γιατί επαναλαμβάνεται από μόνη της αυθόρμητα. Όταν ο άνθρωπος κάνει οτιδήποτε, δηλαδή, μιλάει, δουλεύει ή περπατάει, η προσευχή δεν αποκόπτεται από την καρδιά του. Λάμπει μέσα στην ψυχή του, το βλέπει ο ΘΕΟΣ και ευφραίνεται και έτσι μας έχει πάντα στην αγκαλιά του. Προσευχηθείτε και αφήστε ΕΚΕΙΝΟΝ να αρχοντέψει στην καρδιά σας. Να σας δώσει τα δώρα του και τους θησαυρούς του. Να σας βυθίσει στις κρυστάλλινες πηγές του να αναγεννηθείτε και να σας πλημμυρίσει με την σοφία Του και την αγάπη Του. Η παρουσία Του θα σας δώσει εσωτερική αγαλλίαση, χαρά, ελπίδα, ασφάλεια. Η γλυκύτητα και η χάρη του Αγίου Πνεύματος θα μεταμορφώσει την ψυχή σας σε ένα παράδεισο.
 
Όλα αυτά που σας λέω μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικά. Σε κάποιους ίσως και γραφικά. Όχι φίλοι μου! Και λίγα λέω. Τα συναισθήματα που νιώθει κανείς όταν πλησιάσει τον ΘΕΟ είναι τόσο υπέροχα που δεν υπάρχουν λέξεις ανάλογες να ειπωθούν. Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Ξεκινήστε από τώρα. Αδειάστε την ψυχή σας από τον δόλο, τις πανούργες σκέψεις από το μυαλό σας και αφήστε τον Μέγα Δημιουργό να εγκατασταθεί στην ψυχή σας με τον αόρατο και σιωπηλό τρόπο που Εκείνος γνωρίζει. Ταπεινωθείτε μπροστά Του και Εκείνος θα σας ανυψώσει και θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες σας.

Εγώ σου δίνω τα όπλα να πολεμήσεις. Αν θέλεις  χρησιμοποίησετα.

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button