ΘΑΥΜΑΤΑ

Θεραπεία δαιμονισμένης από τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο

Η κ. Γιακουμίνα Κοντού το 1962 προσεβλήθη από ακάθαρτο πνεύμα κατόπιν βλασφημίας που εδέχθη από μία συγγενή της.

Η κατάστασή της ήταν απελπιστική. Ο σύζυγός της αδυνατούσε να την δαμάσει.

 Για να την πάει στους γιατρούς έπρεπε να τον βοηθήσουν χειροδύναμοι άνδρες διότι ήταν αδύνατον να το κατορθώσει μόνος του.

Οι γιατροί όμως δεν μπόρεσαν να της προσφέρουν τίποτε. Τότε η μητέρα της συνέστησε στον σύζυγό της να την οδηγήσει στην Λογγοβάρδα, στον π. Φιλόθεο.

Πως όμως να την μεταφέρουν; Την έδεσαν επάνω στο υποζύγιο και κρατώντας την έφθασαν στην Μονή.

Παρ’ όλη την σύγχυσή της θυμάται πολύ καθαρά πως ο π. Φιλόθεος βγαίνοντας από την πύλη της Μονής δεν πατούσε στην γη.

Στη θέα του π. Φιλοθέου το ακάθαρτο πνεύμα την ετάραξε υπερβολικά. Εκείνος όμως την επλησίασε και με πατρική αγάπη της είπε: Δεν με θέλεις παιδάκι μου που είμαι ο πατέρας σου;

Αφού την σταύρωσε και της διάβασε διάφορες ευχές συνέστησε ιδιαιτέρως στον σύζυγό της να νηστεύουν και να προσευχηθούν πολύ. Από τότε έγινε τελείως καλά και δοξάζει τον Άγιο Θεό, την Κυρία Θεοτόκο και τον πιστό δούλο τους π. Φιλόθεο.

Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου
πηγη pentapostagma.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button