ΔΙΑΦΟΡΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει Ο Πατέρας Του 11χρονου Που Κατέβασαν Από Το Λεωφορείο – Έκλαιγε Μιάμιση Ώρα

Θεσσαλονίκη: Ο 11χρονος που υπάκουσε στον οδηγό, κατέβηκε από το λεωφορείο φοβισμένος και στη συνέχεια ξεκίνησε να περπατάει στον επαρχιακό δρόμο και με πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Σε λεωφορείο της Θεσσαλονίκης, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μελισσοχώρι, ο οδηγός κατέβασε από το όχημα ένα παιδί 11 ετών που δεν φορούσε μάσκα. Ο μαθητής επιβιβάστηκε στο λεωφορείο 84 από μία κοντινή στάση στο σπίτι του, αλλά δεν είχε μάσκα μαζί του, με αποτέλεσμα ο οδηγός του λεωφορείου να του ζητήσει να κατεβεί. «Όποιος δεν έχει μάσκα κατεβαίνει είπε ο οδηγός και άνοιξε την πόρτα. Ο μικρός μαθητής κατέβηκε άρχισε να κλαίει», είπε ο πατέρας του, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» του OPEN TV.

Ο 11χρονος που υπάκουσε στον οδηγό, κατέβηκε από το λεωφορείο φοβισμένος και στη συνέχεια ξεκίνησε να περπατάει στον επαρχιακό δρόμο και με πολύ υψηλή θερμοκρασία. «Ο κουμπάρος όταν έφτασε το λεωφορείο και δεν ήταν μέσα το παιδί μας πήρε τηλέφωνο. Πέρασαν 45′ χωρίς να ξέρουμε που είναι μέχρι τελικά να εντοπιστεί από τους γονείς του». Σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

«Τον βρήκαμε μιάμιση ώρα μετά»
O πατέρας του 11χρονου ξεσπάει και περιγράφει όσα έγιναν εκείνη την ημέρα και τις στιγμές αγωνίας που βιώσαν καθώς το παιδί περιπλανιόταν μόνο του σε έναν επαρχιακό δρόμο για μιάμιση ώρα, χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του.

«Το πρωί της Πέμπτης, στις 11.40, ο μικρός ξεκίνησε από το σπίτι μας στον Δρυμό για να πάει έως το συνεργείο του κουμπάρου μου στην Λητή, καθώς θέλει να γίνει μηχανικός και από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία του αρέσει να πηγαίνει για να βοηθάει και να βλέπει πως βάφει. Είχε πάει και την Τετάρτη με το λεωφορείο, χωρίς να φοράει μάσκα και δεν έγινε κάτι. Την Πέμπτη ανέβηκε στο λεωφορείο, το οποίο είχε μόνο τέσσερις επιβάτες και τα δύο ήταν παιδάκια, έκοψε κανονικά εισιτήριο και έκατσε μαζί με έναν φίλο του. Έφτασαν στο Μελισσοχώρι και κάποια στιγμή το λεωφορείο έστριψε προς Λητή, για να συνεχίσει τη διαδρομή του, ωστόσο είχε ένα όχημα της οδικής βοήθειας και δε μπορούσε να περάσει. Ο οδηγός κοίταξε προς τα πίσω και λέει στον γιό μου «μικρέ φόρα μάσκα» και ο μικρός σήκωσε την μπλούζα του να την βάλει στο πρόσωπο, καθώς δεν είχε μάσκα μαζί του.

Όπως εξηγεί, ο οδηγός κατέβασε το παιδί 30 μέτρα από μία στάση, όμως στον συγκεκριμένο δρόμο είχε μόνο σπίτια και πουθενά μαγαζιά και το παιδί δε μπορούσε με κάποιον τρόπο να βρει μία μάσκα για να αγοράσει, ενώ επάνω του είχε μόλις άλλα 0,50 ευρώ για να κόψει εισιτήριο της επιστροφής. «Ο μικρός έπαθε σοκ. Άρχισε να κλαίει και να αναρωτιέται τι θα κάνει. Ο κουμπάρος που τον περίμενε στο συνεργείο ανησύχησε όταν το παιδί άργησε να εμφανιστεί και κάλεσε την μητέρα του. Τον πήρε τηλέφωνο η μαμά του και το παιδί ήταν μέσα στα κλάματα και της είπε όσα έγιναν στο λεωφορείο. Εκείνη κάλεσε έναν φίλο μας για να πάει να τον πάρει, αλλά ο μικρός έβαλε το τηλέφωνο στο τσαντάκι και ξεκίνησε να γυρίζει με τα πόδια πίσω», αναφέρει.

Όπως λέει στη συνέχεια, όταν ο φίλος της οικογένειας έφτασε στην στάση που τον άφησε, το παιδί είχε αποχωρήσει. «Άρχισε να περπατάει μέσα στο κλάμα σε έναν επαρχιακό δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα με χίλιους δυο κινδύνους. Περπατούσε μέσα στον καύσωνα, χωρίς νερό και με κίνδυνο να του συμβεί κάτι σοβαρό. Κάποια στιγμή, περίπου μιάμιση ώρα μετά, τον εντόπισαν κατακόκκινο και με δάκρυα στα μάτια σε ένα φανάρι του Δρυμού. Είχε περπατήσει πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα», σημειώνει ο πατέρας του παιδιού.

Δεν μου ζήτησαν συγνώμη
Ο ίδιος μόλις πληροφορήθηκε όσα πέρασε ο γιος του, επικοινώνησε με το αμαξοστάσιο. «Δεν μου ζήτησαν ποτέ συγνώμη, αντιθέτως μου απάντησαν απαξιωτικά, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κάλεσα και άλλες φορές και μου το έκλειναν ενώ μετά ανέφερα το συμβάν στην αστυνομία», λέει ο πατέρας.

Ο πατέρας του παιδιού υπέβαλε μήνυση στο τμήμα Ασφάλειας Ωραιοκάστρου κατά του οδηγού και οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Με εντολή εισαγγελέα τηρήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button