• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Θλίψη – Δύο νεκροί γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές

14 Ιουλίου, 2026
in ΔΙΑΦΟΡΑ
Θλίψη – Δύο νεκροί γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Φτωχότερη είναι η ελληνική ροκ και μπλουζ σκηνή, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 47 ετών, ο μουσικός Γιώργος Λαγογιάννης.

Θλίψη στον χώρο της ελληνικής ροκ και μπλουζ σκηνής έχει προκαλέσει ο θάνατος του Γιώργου Λαγογιάννη, ενός ιδιαίτερα αξιόλογου μουσικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (13/07), σε ηλικία 47 ετών.

Ο γνωστός μουσικός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση της απώλειάς του σκόρπισε βαθιά θλίψη στους φίλους, στους συνεργάτες του και στους ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο Γιώργος Λαγογιάννης θεωρούνταν ένας από τους σημαντικότερους πληκτράδες και οργανίστες της νεότερης γενιάς, καθώς και ένας από τους πλέον περιζήτητους session μουσικούς.

Στη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με πολλά συγκροτήματα (Νοstos, Why Not, The Bet, Blues Cargo, Golden Nugget, Purple Overdose), κυρίως της μπλουζ και ροκ σκηνής, ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες δισκογραφικές παραγωγές από το 2000 μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος υπήρξε μέλος του συγκροτήματος “The Peppers Beatles Tribute Band”, που αναβίωσε τους Beatles στην Ελλάδα. Σε σχετική ανακοίνωση, η ομάδα του εν λόγω project έγραψε για να αποχαιρετήσει:

“Γιώργο μας, Λαγέ μας, σε ευχαριστούμε για όλα. Αυτό το συγκρότημα δεν θα είχε υπάρξει ποτέ χωρίς την αγάπη σου και τις γνώσεις σου για τους Beatles- μας έμαθες τόσα πολλά… Το ταλέντο σου, το μοναδικό σου ‘αυτί’, το πάθος στην ερμηνεία τόσο στα πλήκτρα όσο και στα φωνητικά αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό- όχι μόνο στη μικρή μας tribute band, αλλά συνολικά στη μουσική σκηνή της Αθήνας, όπως μαρτυρούν οι αποχαιρετισμοί τόσων σπουδαίων μουσικών και συγκροτημάτων σήμερα.

Πάνω από όλα σε ευχαριστούμε για το απίστευτο χιούμορ και την καλοσύνη σου.

Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Γιώργο Λαγογιάννη στη Ριτσώνα, την Πέμπτη 16/7 στις 13:30″.

Άλλοι συνεργάτες του, μουσικοί και μπάντες της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, εξέφρασαν  τη θλίψη τους για τον θάνατο του Γιώργου Λαγογιάννη, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτίωσης.

Θλίψη στην Κρήτη: “Έφυγε” από τη ζωή ο τραγουδιστής και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης

Πλήγμα η απώλεια για την πολιτιστική κοινότητα της Κρήτης – Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 10:30 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του.

“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο μουσικός, τραγουδιστής και ποιητής Γιώργος Σταυρακάκης. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1959 στην Ιεράπετρα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα. Ο εκλιπών είχε συνεργαστεί με τον Μάνο Λοΐζο και τον Μανώλη Ρασούλη, ενώ το 1996 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «Ρεσάλτο» στην MINOS EMI με παραγωγό τον Μάνο Ξυδούς.

Το 2024 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Μετρονόμος” η τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «PostScript». Πλούσιο και αξιοσημείωτο ήταν το ποιητικό του έργο. Οι ποιητικές του συλλογές είναι οι ακόλουθες:

«Δωμάτιο» (1981), «Συνάλλαγμα τέλος» (1985), «Ένα παλιό καλοκαίρι» (1988), «80+1 Ποιήματα» (2004), «Οινομαγειρεία» (2006), «Επέκεινα των ασμάτων» (2009), «Το κουφάρι του τζίτζικα» (2016) ενώ ποιήματά του συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ανθολογίες ελληνικής ποίησης.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Από cretalive.gr news247.gr

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

Παντρεύτηκε πρωταγωνίστρια του «Μπαμπά σ’ αγαπώ» – Οι φωτογραφίες από τον γάμο στην Άρτα

Next Post

Συγκινεί ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη: «Να αγκαλιάζετε τους πατεράδες σας κάποια στιγμή αυτή η αγκαλιά θα είναι ανάμνηση» – H φωτογραφία από το 1999

Next Post
Συγκινεί ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη: «Να αγκαλιάζετε τους πατεράδες σας κάποια στιγμή αυτή η αγκαλιά θα είναι ανάμνηση» – H φωτογραφία από το 1999

Συγκινεί ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη: «Να αγκαλιάζετε τους πατεράδες σας κάποια στιγμή αυτή η αγκαλιά θα είναι ανάμνηση» – H φωτογραφία από το 1999

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr