ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη – Νεκρός Έλληνας τραγουδιστής

Εφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, ο σπουδαίος Κισαμίτης βιολάτορας και τραγουδιστής Γρηγόρης Μαθιουδάκης, αφήνοντας πίσω του τεράστια κληρονομιά…

“Το αηδόνι της Κισάμου. Ο τραγουδιστής που με την φωνή του ταξιδεύει τον ακροατή σε εποχές γνήσιες και μακρινές”. Αυτός ήταν ο Γρηγόρης Μαθιουδάκης ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

 

Χαρακτηρίστηκε και όχι άδικα “αηδόνι της Κισάμου” αφού με την φωνή του ταξίδευε τον ακροατή σε εποχές γνήσιες και μακρινές. Γεννήθηκε στην Πολυρρήνια Κισάμου το 1927 και από μικρός έπιασε στα χέρια του το βιολί. Φίλος καλός με τα Καρτσωνάκια (Μανώλη και Βασίλη) και με τον Μιχάλη Κουνέλη. “Η πρεπειά τση Κισάμου”, λέγανε τότε.

Ο Γρηγόρης Μαθιουδάκης έπαιζε με το παλαιϊκό – γνήσιο ύφος, θαυμαστής του Χάρχαλη και των παλιών βιολατόρων της περιοχής. Αλλά στην φώνη ήταν υψίφωνος. Λαρυγγόφωνος, όπως λένε. Η νότα “ΣΙ” δεν ήταν δύσκολο να βγεί από το λαρύγγι του. Όπως και κουρντίζοντας το βιολί, ακόμα και στην πιο ψηλή του νότα, ο Γρηγόρης Μαθιουδάκης τον “έπιανε” τον σκοπό.

Θρήνος στην ιστιοπλοΐα – Πέθανε σε ηλικία 36 ετών ο πρωταθλητής Σ. Κόσμογλου

Ο Στράτος Κόσμογλου είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας τον Οκτώβριο, ενώ νοσούσε από καρκίνο Πενθεί ο ελληνικός αθλητισμός καθώς ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ότι πέθανε στα 36 χρόνια του ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, Στράτος Κόσμογλου, ο οποίος νοσούσε με καρκίνο.

Ο κορυφαίος αθλητής από την Περαία τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στα μικτά πληρώματα του tornado με την Μαρία Βογιατζοπούλου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας. «Με βαθιά οδύνη ο ΝΑΟΚΘ αποχαιρετά σήμερα τον προπονητή του τμήματος Ιστιοπλοίας Στράτο Κοσμόγλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη», αναφέρει ο ΝΑΟΚΘ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: makthes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button