ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος. Νεκρός ο Νίκος Σπυριδόπουλος. Τον αποχαιρέτησαν με ποντιακή λύρα

Θρήνος. Νεκρός ο Νίκος Σπυριδόπουλος. Τον αποχαιρέτησαν με ποντιακή λύρα

Ένας τεράστιος καλλιτέχνης. Ένας μουσικός υπόδειγμα. Ένας άρχοντας… ένας ζωντανός θρύλος της Ποντιακής μουσικής ιστορίας έφυγε πρίν απο λίγες ώρες απο την ζωή.

Υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας που την υπηρέτησε με πολύ πάθος και μεγάλη επιτυχία, αποχαιρέτισαν και κήδεψαν χθες το μεσημέρι τον “δάσκαλο” της ποντιακής παράδοσης Νίκο Σπυριδόπουλο, ελάχιστοι συγγενείς και φίλοι.

Στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο του χωριού Πεύκα Αλεξανδρούπολης, εκεί όπου ο αείμνηστος Πόντιος λυράρης γεννήθηκε, εκτός του ιερέα παρέστησαν λιγότερα από 10 άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ο ήχος της ποντιακής λύρας, την οποία τόσο παθολογικά αγάπησε και υπηρέτησε στην ζωή του ο αείμνηστος Νίκος Σπυριδόπουλος, ακούγονταν την στιγμή που το χώμα της γης των Πεύκων, του χωριού των Ποντίων προσφύγων, σκέπαζε το φέρετρο του.

πηγη nassosblog.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button