ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο τώρα προσοχή νέα απίστευτη απάτη

Μια νέα απίστευτη σε σύλληψη και εκτέλεση υπόθεση υποκλοπής προσωπικών στοιχείων μέσω κινητού τηλεφώνου ενός κατοίκου της Ρόδου και έκδοσης δανείου επ’ ονόματί του και ανάληψη του προϊόντος αυτού αναμένεται να απασχολήσει στο επόμενο διάστημα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ημεδαπός κάτοικος της Ρόδου, που έχει ήδη αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο των κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Πολυξένης Χατζηγιάννη, την εκπροσώπησή του διαπίστωσε έκπληκτος το απόγευμα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023 ότι η μητέρα του, συνδικαιούχος σε τραπεζικό του λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα έλαβε στο κινητό της ειδοποιήσεις για έκδοση δανείου ύψους 5.935 € και μεταφοράς του ποσού με δύο εμβάσματα σε άλλο λογαριασμό.

Διαπιστώθηκε ότι αφορούσε σε δάνειο express που εκδόθηκε επ’ ονόματί του χωρίς ο ίδιος να το έχει αιτηθεί, ενώ αιφνιδιασμένος από τις εξελίξεις προχώρησε σε ακύρωση της κάρτας του και του internet banking του.

Το κινητό του όπως διαπίστωσε την ίδια ημέρα είχε κάνει επανεκκίνηση και εν συνεχεία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Θεώρησε ότι επρόκειτο για μια αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος και ακολούθως επαναρρύθμισε το κινητό του με την εγκατάσταση των στοιχείων του και εφαρμογών.

Η διαδικασία είχε διάρκεια μιας ώρας περίπου και στην πορεία διαπίστωσε από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία ότι με κάποιον τρόπο κάποιος ή κάποιοι απόκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του στο «gmail.com» και αποσύνδεσε τον λογαριασμό του από όλες τις συσκευές που ήταν συνδεδεμένες με αποτέλεσμα την «εργοστασιακή επαναφορά των ρυθμίσεων».

Για το χρονικό διάστημα ώσπου να επαναφέρει το κινητό του σε λειτουργική κατάσταση (e-mail, εφαρμογές, κλπ), δεν είχε πρόσβαση, ούτε σε Viber SMS, μηνύματα ή την εφαρμογή της τράπεζας.
Στο διάστημα αυτό κατάφεραν και μπήκαν στο Internet Banking της ΕΤΕ, άλλαξαν το τηλέφωνο προώθησης των κωδικών OTP, αιτήθηκαν την έκδοση του δανείου, δημιούργησαν έναν κωδικό 3FA, και μετέφεραν με δύο εμβάσματα το χρήματα σε λογαριασμό της Τράπεζας Eurobank.

πηγη dimokratiki.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button