ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΡΗΝΟΣ Πέθανε ο Αθανάσιος Σαφάκας

ΘΡΗΝΟΣ Πέθανε ο Αθανάσιος Σαφάκας

Οι αναγνώστες μας μπορούν να στέλνουν τα άρθρα και τα σχόλια τους για δημοσίευση. Οι δημοσιεύσεις είναι δωρεάν.

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής, Αθανάσιος Σαφάκας και στην Πάτρα επικρατεί θρήνος με την είδηση του θανάτου του, καθώς ήταν πολύ αγαπητός.

Σύμφωνα με το thebest.gr, είχε διατελέσει μέλος της Τριμελούς Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1981-1982 μαζί με τον φαρμακοποιό Λάμπη Ζαριφόπουλο και τον δικηγόρο Γιάννη Μαράτο. Με τη σύζυγό του Αφροδίτη απέκτησαν δύο παιδιά κι ευτύχησε να δει κι ένα εγγόνι.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του καθηγητή Αθανάσιου Σαφάκα, τιμώντας τη μνήμη του και την ευρεία προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Επιστήμη και στην Παιδεία, αποφασίζει:

Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την Δευτέρα 28/12/2020 ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

«Η είδηση της απώλειας του Αθανασίου Σαφάκα προκάλεσε έντονη θλίψη, στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σε εμένα καθώς είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και να με συνδέει μαζί του μακρά και ειλικρινή φιλία.

Ο εκλιπών, επιστήμονας, ανήσυχος ερευνητής και εξαιρετικός Δάσκαλος, υπήρξε ένα από τα πλέον εμβληματικά μέλη της κοινότητάς μας, ο οποίος για περισσότερα από 35 έτη υπηρέτησε την Εκπαίδευση και την Έρευνα με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του κ. Μπούρα.

Και προσθέτει: «Ο Αθανάσιος Σαφάκας, με το υψηλό ήθος, την ιδιαίτερη ευγένεια, την ευρεία παιδεία, την εξωστρέφεια και την σημαντική προσφορά του σημάδεψε τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένεια, τους οικείους και τους μαθητές του»..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button