ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος: Πέθανε ο Κώστας Ζώης

Θρήνος: Πέθανε ο Κώστας Ζώης

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών και κηδεύεται σήμερα ο Κωνσταντίνος Ζώης, πατέρας του πρώην υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Ζώη.

Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή και ώρα 13.30 από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Παλαιό Κοιμητήριο Λάρισας. Ο εκλιπών άφησε πίσω του τη σύζυγό του, τα παιδιά του, εγγόνια, αδέλφια και ανηψιούς.

Θρήνος…Πέθανε ο Αλέκος Σόφης

Στα 82 του χρόνια πέθανε ο Αλέκος Σόφης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και παλιός δήμαρχος Ιωαννίνων. Θρήνος ξέσπασε και στο χώρο της μαγειρικής μετά την τραγική είδηση του θανάτου ενός από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά ταλέντα.

Ο Σόφης, δικηγόρος στο επάγγελμα, υπήρξε στέλεχος των «Λαμπράκηδων» και της σπουδάζουσας της ΕΔΑ. Γεννήθηκε στα Γιάννενα, με καταγωγή από το Συρράκο. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 1964.

Ήταν ο «δήμαρχος των 11 ημερών» στα Γιάννενα, όταν διαδέχθηκε τον Σπύρο Κατσαδήμα, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευτεί. Ο Σόφης συνελήφθη από τη χούντα και εξορίστηκε. Επέστρεψε στα Γιάννενα μετά την πτώση τους χούντας, ως αντιδήμαρχος και αργότερα, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button