ΔΙΔΑΧΕΣ

Τι κάνουμε μετά τη Θεία μετάληψη!

Αν ο Χριστός είναι μέσα σου με τη συχνή Θεία μετάληψη, τότε πρέπει και συ να γίνεις όπως Εκείνος.
Να είσαι πράος και ταπεινός, μακρόθυμος, γεμάτος αγάπη, να μην έχεις προσκόλληση στα εγκόσμια αγαθά, ο νους σου να θεωρεί τα ουράνια, να είσαι υπάκουος και λογικός.

Φρόντιζε να κατοικεί μέσα σου το Πνεύμα Του. Μην είσαι υπερήφανος, ανυπόμονος, δοσμένος στα υλικά αγαθά, άπληστος και γαστρίμαργος.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Nα πιστεύεις και θα δεις και μεγαλύτερα θαύματα

ΓΕΡΩΝ ΣΙΜΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Μια μέρα είχε έλθει ένα πούλμαν στο μοναστήρι [του Αγίου Παντελεήμονα στην Πεντέλη], με 50 άτομα.

Ο Γέροντας [πατήρ Σίμων Αρβανίτης] μου είπε να τους δώσω να φάνε. Εγώ ετοίμασα την τράπεζα και βλέπω ότι ψωμί δεν είχαμε· είχαμε μόνο ένα καρβέλι. Τι να κάνω; το παίρνω και πηγαίνω στον Γέροντα και είπα: – Γέροντα, δεν έχουμε ψωμί· μόνο αυτό το καρβέλι υπάρχει.

Και λέει: – Φέρ’ το εδώ. Το δίνω, το ευλόγησε και είπε: – Μη φοβάσαι, και κόψ’ το στο καλάθι· θα φτάσει να φάνε όλοι και θα περισσέψει. Το παίρνω εγώ και άρχισα να κόβω· έκοβα, έκοβα ψωμί και δεν τελείωνε το καρβέλι! Έφαγε όλο το πούλμαν και περίσσευσαν πολλά κομμάτια ψωμί. Το είπα αυτό το θαύμα στον Γέροντα και εκείνος μου είπε:

– Εσύ να πιστεύεις και θα δεις και μεγαλύτερα θαύματα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά, “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης, (1901-1988), Η ζωή και το έργο του”, τόμος γ’.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button