ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τηγανιτές πατάτες τραγανές με σάλτσα τυριών και μπέϊκον

 

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να δώσετε άλλη διάσταση σε ένα απλό πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 4 πατάτες
  • 160-180 γρ. καπνιστό μπέικον [περίπου 8-10 φέτες]
  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1-2 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο [προαιρετικά]
  • 1 κ.γ. τσίλι ή πιπέρι καγιέν [προαιρετικά]
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίστε, αλατίστε ελαφρώς και τηγανίστε τις πατάτες σας ως συνήθως.
  2. Εν” τω μεταξύ ψιλοκόψτε και σοτάρετε το μπέϊκον μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βιτάμ. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο [προαιρετικά], το τσίλι και τη μουστάρδα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράζει, προσθέστε τα τυριά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
  4. Στο μεταξύ οι πατάτες σας είναι έτοιμες. Τις σερβίρετε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα.

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button