ΔΙΑΦΟΡΑ

Tip: Πώς να αφαιρέσετε τα χνούδια από το πλυντήριο ρούχων;

Ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε με τη χρήση του πλυντηρίου των ρούχων είναι τα χνούδια που μαζεύονται. Η παρουσία χνουδιών στα ρούχα σας μπορεί να υποδηλώνει ότι το πλυντήριό σας χρειάζεται συντήρηση και καθαρισμό. Τι πρέπει να κάνετε για αυτό; Δείτε πως να αφαιρέσετε τα χνούδια από το πλυντήριο των ρούχων!

πώς να αφαιρέσετε τα χνούδια από το πλυντήριο

 

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές. Σας επιτρέπει να πλένετε τα ρούχα σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε υπερβολική προσπάθεια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε τα ρούχα σε χρωματιστά και λευκά, να ρίξετε το απορρυπαντικό και να επιλέξετε τον κύκλο πλύσης. Ωστόσο, όπως και όλες οι οικιακές συσκευές, εξακολουθεί να απαιτεί κάποια συντήρηση.

Αν και πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν, με κάθε πλύσιμο τα ρούχα βγάζουν μικρά χνούδια που συσσωρεύονται με τον καιρό στο μηχάνημα. Αν δεν προσέξετε, με τον καιρό αυτά καταλήγουν να κολλάνε στα ρούχα. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να μάθετε πώς να τα αφαιρείτε.

πώς να μην αφήνει το πλυντήριο χνούδια στα ρούχα

 

Εάν τα ρούχα έχουν αρχίσει να βγαίνουν από το πλυντήριο με χνούδια πάνω τους, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε έναν ενδελεχή καθαρισμό της συσκευής το συντομότερο δυνατό. Υπό αυτή την έννοια, ορισμένα προϊόντα όπως το ξύδι, η μαγειρική σόδα και η χλωρίνη είναι χρήσιμα. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτά δεν πρέπει να συνδυάζονται μεταξύ τους.

Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να κάνετε δύο ξεχωριστούς καθαρισμούς ή κύκλους. Πρώτα δηλαδή το ένα και μετά το άλλο. Επίσης, μην παραβλέπετε σημεία όπως το φίλτρο και τα λαστιχάκια, τα οποία μπορούν επίσης να συγκρατούν υπολείμματα. Ας πιασουμε δουλεια!

Βήμα 1: Αφαιρέστε τα χνούδια από το πλυντήριο με χλωρίνη και ζεστό νερό

 

Η σωστή χρήση της χλωρίνης διευκολύνει τον καθαρισμό και την απολύμανση μιας μεγάλης ποικιλίας επιφανειών. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να λευκάνει, να σκοτώσει τα μικρόβια και να προάγει την απομάκρυνση ορισμένων υπολειμμάτων.

Η χλωρίνη είναι ένα χρήσιμο στοιχείο για την επίτευξη βαθέος καθαρισμού του πλυντηρίου. Ωστόσο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή.

Για να αφαιρέσετε τα χνούδια από το πλυντήριό σας, ρίξτε λίγη χλωρίνη στο δοχείο του απορρυπαντικού. Στη συνέχεια, επιλέξτε το γέμισμα ζεστού νερού και εκτελέστε όποιον κύκλο θέλετε. Περιμένετε να τελειώσει και κάντε το επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τα χνούδια από το πλυντήριο με ξύδι και ζεστό νερό

 

Μόλις τελειώσει ο κύκλος με τη χλωρίνη, πρέπει να ρίξετε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κάδο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Τώρα, επιλέξτε ένα πρόγραμμα με ζεστό νερό και, τέλος, επιλέξτε οποιονδήποτε κύκλο και περιμένετε. Όταν τελειώσει, ανοίξτε την πόρτα και αφήστε το να μπει για λίγο ο αέρας.

Βήμα 3: Καθαρίστε το φίλτρο

 

Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το βρείτε, καθώς διαφέρει σε τοποθεσία ανάλογα με το μοντέλο ή τη μάρκα. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος ή στο πίσω μέρος του πλυντηρίου.

Αφαιρέστε το προσεκτικά. Συνήθως υπάρχει ένα κουμπί ή κάποιο είδος μοχλού για να αφαιρέσετε το φίλτρο. Με τη βοήθεια μιας βούρτσας με μαλακές τρίχες μπορείτε να αφαιρέσετε τη συσσώρευση χνουδιών ή βρωμιάς. Μπορείτε επίσης να το πλύνετε πολύ προσεκτικά με σαπούνι και νερό για να καθαρίσει εντελώς.

Τώρα που δεν έχει χνούδια, το μόνο που μένει είναι να τοποθετήσετε ξανά το φίλτρο. Τώρα μπορείτε να είστε σίγουρες ότι καταφέρατε να αφαιρέσετε τα χνούδια από το πλυντήριο!

επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε τρεις μήνες

Το πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίζετε το πλυντήριο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο το χρησιμοποιείτε. Παρόλα αυτά, συνιστάται να το κάνετε τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες, καθώς η βρωμιά και τα χνούδια θα αρχίζουν πάντα να συσσωρεύονται. Επιπλέον, τα πλυντήρια ρούχων συσσωρεύουν βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν άσχημη οσμή στα ρούχα και στο ίδιο το μηχάνημα Διατηρούν ακόμη και μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να αλλοιώσουν τα ρούχα.

Έτσι, ο σωστός καθαρισμός και η συντήρηση εγγυάται τόσο τη σωστή λειτουργία του όσο και τη φροντίδα των ρούχων. Συμπληρωματικά, αξίζει να καθαρίσετε το εξωτερικό του μηχανήματος με λίγο ουδέτερο σαπούνι και ένα υγρό πανί για να το κάνετε πραγματικά λαμπερό!

πηγη tospitakimou.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button