ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα στιγμής με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο

Μια συνταγή για μια πολύ νόστιμη και πολύ εύκολη, της στιγμής, τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο. Απολαύστε τη για πρωϊνό, για γεύμα συνοδευτικό με τα ψητά σας αλλά και για δείπνο με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα
  • πιπέρι
  • δυό πρέζες μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά -τη φέτα, τα αυγά, το βούτυρο, το γιαούρτι και το γάλα. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και νοστιμίζουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, για να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε  το μίγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ψήνουμε την τυρόπιτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ομοιόμορφα.

Cheese-pie-yogurt (4)

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button