ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Της έκρυβαν την αρρώστια του μικρού της αδερφού. Όταν όμως το έμαθε έκανε κάτι μοναδικό…

Απ” όσο γνωρίζουμε τα θαύματα δεν αγοράζονται και όμως αυτή η μικρή κατάφερε να βρει ένα στην προνομιακή τιμή του ενός δολαρίου!

Η Tess ήταν μόλις 8 χρονών όταν άκουσε τους γονείς της να μιλάνε για τον μικρό της αδερφό, τον Andrew. Το μόνο που κατάλαβε ήταν πως ο αδερφούλης της ήταν πολύ άρρωστος και η οικογένειά της δεν είχε καθόλου χρήματα.

Τον επόμενο μήνα θα μετακόμιζαν στις εργατικές κατοικίες, επειδή ο πατέρας της δε μπορούσε να πληρώσει και τους γιατρούς και το σπίτι που έμεναν. Η μόνη επέμβαση που θα του έσωζε τη ζωή ήταν πανάκριβη και δεν υπήρχε κανένας να τους δανείσει χρήματα. Μάλιστα τον άκουσε να λέει στη μητέρα της που έκλαιγε σιωπηλά «Μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει.»

Η Tess πήγε στο δωμάτιό της και έβγαλε ένα γυάλινο βαζάκι που είχε κρυμμένο στην ντουλάπα της. Έριξε όλα τα κέρματα στο κρεβάτι και άρχισε να τα μετράει προσεκτικά. Δεν είχε περιθώρια για λάθη, οπότε τα μέτρησε 3 φορές για να είναι σίγουρη! Τα έβαλε προσεκτικά πίσω στη θέση τους και ξελίστρησε από την πίσω πόρτα με το βάζο σφιχτά στα χέρια της. Σύντομα βρέθηκε στο φαρμακείο του Rexall, 6 τετράγωνα μακριά από το σπίτι της.

Περίμενε υπομονετικά μέχρι να την προσέξει ο φαρμακοποιός, εκείνος όμως ήταν πολύ απασχολημένος. Η Tess δοκίμασε να κάνει λίγο θόρυβο με τα πόδια της, αλλά δε της έδωσε σημασία. Έβηξε δυνατά και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στο τέλος ακούμπησε με θόρυβο το βαζάκι της στον πάγκο του φαρμακείου.

«Τι θέλεις;» τη ρώτησε ο φαρμακοποιός ενοχλημένος. «Δε βλέπεις ότι μιλάω; Αυτός είναι ο αδερφός μου από το Σικάγο και έχω να τον δω χρόνια!» είπε χωρίς καν να γυρίσει να την κοιτάξει.

«Θα ήθελα να σας μιλήσω για τον δικό μου αδερφό» απάντησε η Tess το ίδιο ενοχλημένη. «Είναι πάρα πολύ άρρωστος και θα ήθελα να αγοράσω ένα θαύμα!»

«Ορίστε;»

«Το όνομά του είναι Andrew και κάτι κακό μεγαλώνει μέσα στο κεφάλι του. Ο μπαμπάς μου είπε ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει, οπότε θέλω να αγοράσω ένα. Πόσο κοστίζει;»

«Δεν πουλάμε θαύματα εδώ πέρα. Λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να σε βοηθήσω» είπε ο φαρμακοποιός μαλακώνοντας τον τόνο της φωνής του.

«Έχω χρήματα για να σας πληρώσω. Αν δε φτάνουν, θα βρω με κάποιον τρόπο τα υπόλοιπα. Απλά πείτε μου πόσο κοστίζει!»

Ο αδερφός του φαρμακοποιού ήταν ένα καλοντυμένος άνδρας που παρακολουθούσε τη συζήτηση με μεγάλο ενδιαφέρον. «Τι είδους θαύμα χρειάζεται ο αδερφός σου;» ρώτησε την Tess.

«Δεν γνωρίζω… Ξέρω μόνο ότι είναι πολύ άρρωστος και η μαμά λέει ότι χρειάζεται εγχείρηση. Όμως ο μπαμπάς δεν έχει χρήματα για κάτι τέτοιο, οπότε θα χρησιμοποιήσω τα δικά μου.» Τα μάτια της είχαν αρχίσει να βουρκώνουν…

«Και πόσα έχεις αν επιτρέπεται;» ρώτησε ο άνδρας από το Σικάγο.

«Ένα δολάριο και 11 σεντς» απάντησε με φωνή που με τα βίας ακουγόταν. «Είναι όλα όσα έχω, αλλά μπορώ να βρω κι άλλα αν χρειαστεί…»

«Για δες σύμπτωση» χαμογέλασε ο άνδρας. «Ένα δολάριο και 11 σεντς είναι ακριβώς η τιμή του θαύματος που ψάχνεις!»

Πήρε το βαζάκι της στο ένα του χέρι και με το άλλο έπιασε το δικό της. «Πήγαινέ με στο σπίτι σου. Θέλω να δω τον αδερφό σου και να γνωρίσω τους γονείς σου.»

Αυτός ο άνδρας ήταν ο δρ. Carlton Armstrong, νευροχειρούργος. Η επέμβαση του μικρού Andrew δε χρεώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μια μέρα η μητέρα της διηγούνταν το περιστατικό σε μια φίλη της και αναρωτήθηκε πόσο θα κόστιζε στην πραγματικότητα μια τέτοια εγχείρηση. Η Tess χαμογέλασε κρυφά γιατί ήξερε ακριβώς πόσο κόστιζε το θαύμα… 1 δολάριο και 11 σεντς!

 

πηγη http://fanpage.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button