ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Το Ευαγγέλιο Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2016

2

Ο Απόστολος της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Προς Εφεσίους (β΄ 4-10)
Αδελφοί, ο Θεός πλούσιος ων εν ελέει, διά την πολλήν αγάπην αυτού ην ηγάπησεν ημάς, και όντας ημάς νεκρούς τοις παραπτώμασι συνεζωοποίησε τω Χριστώ·
χάριτί εστε σεσωσμένοι· και συνήγειρε και συνεκάθισεν εν τοις επουρανίοις εν Χριστώ Ιησού, ίνα ενδείξηται εν τοις αιώσι τοις επερχομένοις τον υπερβάλλοντα πλούτον της χάριτος αυτού εν χρηστότητι εφ’ ημάς εν Χριστώ Ιησού.

Τη γαρ χάριτί εστε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο ουκ εξ υμών, Θεού το δώρον, ουκ εξ έργων, ίνα μη τις καυχήσηται.

Αυτού γαρ εσμεν ποίημα, κτισθέντες εν Χριστώ Ιησού επί έργοις αγαθοίς, οις προητοίμασεν ο Θεός ίνα εν αυτοίς περιπατήσωμε.

Απόδοση στη νεοελληνική:
Αδελφοί, ο Θεός, επειδή είναι πλούσιος εις ευσπλαγχνίαν ένεκα της πολλής αγάπης με την οποίαν μας αγάπησε, αν και ήμαστε νεκροί ένεκα των παραπτωμάτων, μας εζωοποίησε μαζί με τον Χριστόν, – διά χάριτος είσθε σωσμένοι –, και μας ανέστησε μαζί και μας εκάθησε μαζί εις τα επουράνια εν Χριστώ Ιησού, διά να δείξη εις τους μέλλοντας αιώνας τον υπερβολικόν πλούτον της χάριστός του εις καλωσύνην που έδειξε σ’ εμάς διά του Χριστού Ιησού.

Διότι διά της χάριτος είσθε σωσμένοι διά της πίστεως και αυτό δεν προέρχεται από σας, αλλά είναι του Θεού δώρον, όχι από έργα, διά να μη μπορή κανείς να καυχηθή.

Διότι είμεθα δικό του έργον, δημιουργηθέντες εν Χριστώ Ιησού δι’ έργα αγαθά, τα οποία ο Θεός προετοίμασε, διά να αποτελέσουν τον τρόπον της ζωής μας.

πηγη perivolipanagias.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button