ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 17 Ιουλίου 2016

Κατά Ματθαίον (ε΄ 14-19) – Των 630 Θεοφόρων ΠατέρωνΣείς είσθε το φως του κόσμου· δεν είναι δυνατόν να κρυφθή πόλις, που βρίσκεται επάνω σε ένα βουνό. Ούτε ανάβουν λυχνάρι και το τοποθετούν κάτω από το μόδι, αλλά επάνω εις τον λυχνοστάτην και έτσι λάμπει εις όλους, που βρίσκονται εις το σπίτι.
Είπεν ο Κύριος· υμείς εστε το φως του κόσμου. Ου δύναται πόλις κρυβήναι επάνω όρους κειμένη· ουδέ καίουσι λύχνον και τιθέασι αυτόν υπό τον μόδιον, αλλ᾿ επί την λυχνίαν, και λάμπει πάσι τοις εν τη οικία.
Ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν υμών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον πατέρα υμών τον εν τοις ουρανοίς.

Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον η τους προφήτας· ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι. Αμήν γαρ λέγω υμίν, έως αν παρέλθη ο ουρανός και η γη, ιώτα εν η μία κεραία ου μη παρέλθη από του νόμου έως αν πάντα γένηται. Ος εάν ούν λύση μίαν των εντολών τούτων των ελαχίστων και διδάξη ούτω τους ανθρώπους, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών· ος δ᾿ αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών.

Απόδοση στη νεοελληνική:
Είπεν ο Κύριος: Σείς είσθε το φως του κόσμου· δεν είναι δυνατόν να κρυφθή πόλις, που βρίσκεται επάνω σε ένα βουνό. Ούτε ανάβουν λυχνάρι και το τοποθετούν κάτω από το μόδι, αλλά επάνω εις τον λυχνοστάτην και έτσι λάμπει εις όλους, που βρίσκονται εις το σπίτι. Έτσι πρέπει να λάμψη το φως σας εμπρός στους ανθρώπους, διά να ιδούν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι εις τον ουρανόν».

«Μη νομίσετε ότι ήλθα διά να καταργήσω τον νόμον η τους προφήτας. Δεν ήλθα να καταργήσω, αλλά να εκπληρώσω. Αλήθεια σας λέγω, έως ότου παρέλθη ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα η μικρή στιγμή δεν θα καταργηθή από τον νόμον, μέχρις ότου γίνουν όλα. Εκείνος λοιπόν που θάπαραβή μίαν από τας εντολάς αυτάς τας ελαχίστας και διδάξη τους άλλους να κάνουν το ίδιο, αυτός θα ονομασθή ελάχιστος εις την βασιλεία των ουρανών, ενώ εκείνος που τας εφαρμόζει και τας διδάσκει, αυτός θα ονομασθή μεγάλος εις την βασιλείαν των ουρανών.

synodoiporia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button