ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Το Ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού!!!!Το κήρυγμα του Ιησού Χριστού!!

10698

 

Αυτό ήταν το κήρυγμα του Ιησού Χριστού. Και δεν κήρυττε μόνο, αλλά όπου η πίστη των ανθρώπων ήταν ζέουσα, θαυματουργούσε κιόλας· τα θαύματα είναι τα «σημεία», οι αποδείξεις για τον ερχομό της βασιλείας του Θεού στη γη. Άλλα σημάδια του ερχομού της βασιλείας είναι η μη κυριαρχία του διαβόλου, η απώλεια της δύναμης της αμαρτίας, η απώλεια του ισχυρού κέντρου του θανάτου. Για να γίνει κανείς πολίτης αυτής της βασιλείας, πρώτιστα επιβάλλεται να μετανοήσει, να αλλάξει πορεία ζωής, να αποκτήσει «νοῦν Χριστοῦ» (Α´ Κορ. β´ 16), να γίνει μαθητής και φίλος του Χριστού.
Η βασιλεία των ουρανών είναι ένα θαύμα. Και ως θαύμα βιώνεται εντονότερα από τους μικρούς και τους ταπεινούς και όχι από τους σοφούς και συνετούς της γης. Γι᾽ αυτό και μόνο στους «καθαρούς τῇ καρδίᾳ» αποκαλύπτεται. Η βασιλεία των ουρανών στη γη είναι ο Ιησούς Χριστός. Τρία ολόκληρα χρόνια ο Λόγος δόθηκε στη σπορά. Και η βασιλεία του Θεού μεγαλώνει και καρποφορεί σαν τον σπόρο του σιταριού στο γόνιμο χωράφι της ψυχής κάθε χριστιανού. Σαν το σπόρο του σιναπιού που μετά τη σπορά γίνεται δέντρο. Σαν το προζύμι που μεταμορφώνει όλο το ζυμάρι.
Η βασιλεία του Θεού δίνει ζωή στον κόσμο, άσχετα αν μπήκε στην ιστορία του κόσμου «χωρίς παρατηρήσεις» (Λουκ. ιζ´ 20), όχι με τρόπο φανερό δηλαδή σε όλους. Χρόνο με τον χρόνο θα γίνει πελώριο δέντρο πάνω στο οποίο θα φωλιάσουν τα πετεινά του ουρανού και στη σκιά του θα δεχθεί όλα τα έθνη της γης. Εξωτερικά μπορεί να διακρίνει κανείς και ζιζάνια, αγριόχορτα, όπως στα χωράφια· θα έρθει η ώρα τους όμως να καούν.

Πηγη volcanotimes.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button