ΘΑΥΜΑΤΑ

Το φίδι στην Αγία Μαρίνα της Βόνης

Στην κάτω δεξιά μεριά του εικονοστασίου στην Αγία Μαρίνα, μπορούμε να δούμε μέσα σ΄ ένα  διάφανο μπουκαλάκι ένα μικρό φίδι, το οποίο διατηρείται σε συντηρητικό υγρό.

Επιμέλεια-φωτογραφίες : Βασιλική Παπουτσάκη

Σύμφωνα με την παράδοση, μια άρρωστη τσιγγάνα από τα Μέγαρα, ήρθε να προσευχηθεί στην Αγία Μαρίνα. Η κοιλιά της ήταν φουσκωμένη και πονούσε. Όταν σταυρώθηκε με το λάδι από το καντήλι της Αγίας, «γέννησε» το φίδι και λευτερώθηκε από τους πόνους της .

Η σχέση της Αγίας με το φοβερό δράκοντα (φίδι)

Ο διάβολος θέλησε να δοκιμάσει να κάμψει  την Αγία. Πήρε ο ίδιος τη μορφή μεγάλου και φοβερού δράκοντα (φιδιού)  και πρόβαλε ξαφνικά μπροστά της.

Από το στόμα του πετούσε φλόγες, ενώ τα αγριωπά μάτια του λαμπύριζαν απειλητικά και η γλώσσα του ήταν κατακόκκινη.

Κατευθύνθηκε εναντίον της, άνοιξε το στόμα του απειλητικά, δείχνοντας ότι θέλει να την καταπιεί. Η Αγία επικαλέστηκε το του  Χριστού και  έγινε άφαντος

Ο διάβολος μετασχηματίσθηκε σε άνθρωπο κατάμαυρο με τρομερή άσχημη εμφάνιση σαν μαύρος σκύλος. Η Μαρίνα , τον άρπαξε από τα μαλλιά και μ’ ένα σφυρί , τον χτύπησε δυνατά . Αυτός συνέχισε να την απειλή και αυτή πήρε πάλι θάρρος και δύναμη από το Χριστό , τον άρπαξε από τα μαλλιά της κεφαλής του και τον μαστίγωσε.

Σημ. Παλαιότερα είχα αναρτήσει το παραπάνω και έγραφα ότι η τσιγγάνα ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Επικοινώνησε μαζί μου ο εγγονός της και με διόρθωσε, λέγοντάς μου ότι ήταν από τα Μέγαρα.

πηγη iscreta.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button