ΔΙΑΦΟΡΑ

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ, ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΝ ΟΡΘΙΟΙ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑ;

Γιατί σηκώνονταν όρθιοι οι ευλαβείς Μικρασιάτες, όταν έβλεπαν να περνάει από μπροστά τους μια γυναίκα ευρισκόμενη σε ενδιαφέρουσα;

Το διάβασα σε κάποιο θρησκευτικό βιβλιαράκι πριν χρόνια…
(ίσως στο βίο του π. Αρσένιου του Καππαδόκη, δεν θυμάμαι ακριβώς…)

Να σου πω, λοιπόν, γιατί σηκώνονται όρθιοι με σέβας, στο αντίκρισμά της;

Άκουσον άκουσον, επίπεδο λεπτότητος ψυχής των απλοϊκών εκείνων ανθρώπων, που δεν ήταν παρα-μορφωμένοι και αθεόφοβοι, νεαντερταλάκο μου, όπως πολλοί από μας σήμερα…

Άκου και φρίξον!

Σηκώνονταν όρθιοι, διότι -λέει- σκέφτονταν ότι ίσως η έγκυος γυναίκα -γνωστή ή άγνωστη- που περνούσε, ίσως να κυοφορούσε στην κοιλιά της αγόρι.

Το αγόρι μεγαλώνοντας -ξαναλέει- ίσως αφιερωνόταν στο Θεό και ίσως να γινόταν δεσπότης, ε και γι αυτό, από σεβασμό προς το μελλοντικό επισκοπικό αξίωμα που θα αποκτούσε το αγέννητο παιδί, οι απλοί χριστιανοί άνθρωποι της Μικρασίας, σηκώνονταν όρθιοι -με θεοφιλή διάθεση- όποτε πέρναγε από μπροστά τους έγκυος γυναίκα!

Απίστευτη διαφορά ήθους, των τότε και των σήμερα!
Απίστευτη, πράγματι!

 

Πηγή: Έκτακτο Παράρτημα

πηγη aoratospolemostheblog0.wordpress.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button