ΥΓΕΙΑ

Το λεμόνι κάνει θαύματα στην ομορφιά του προσώπου αλλά θέλει προσοχή

Το λεμόνι είναι ένα φρούτο που εύκολα βρίσκει κανείς σε κάθε σπίτι και αποτελεί τη βάση για πολλές “σπιτικές” μάσκες ομορφιάς, αφού πράγματι μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα, αλλά πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα, πριν το βάλετε στην επιδερμίδα του προσώπου.

Οι καλλυντικές ιδιότητες του λεμονιού είναι γνωστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ωστόσο, λόγω της οξύτητας, του, το λεμόνι, δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται ποτέ απευθείας μόνο του πάνω στο δέρμα, και θα πρέπει να αποφεύγεται την έκθεση στον ήλιο αν έχετε χρησιμοποιήσει μια μάσκα ομορφιάς με βάση το λεμόνι.

Συγκεκριμένα τα οξέα του λεμονιού  μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα, (ειδικά σε όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα) οπότε είναι απαραίτητη μια μικρή δοκιμή ευαισθησίας, σαν μίνι τεστ, πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε φυσική μάσκα ομορφιάς με λεμόνι. Απλά ρίξτε μια σταγόνα λεμόνι σε μια μικρή επιφάνεια του δέρματος σας, ιδανικά κάπου στο χέρι και ίχι στο πρόσωπο και περιμένετε λίγα λεπτά να δείτε αν θα εμφανιστεί κάποια ανεπιθύμητη ένδειξη, όπως ξηροδερμία, κοκκινίλα ή ξεφλούδισμα. Το ίδιο τεστ θα πρέπει να κάνετε και με τις φυσικές μάσκες από λεμόνι, πριν τις βάλετε στο πρόσωπο.

Επίσης, το λεμόνι τείνει να δημιουργεί φωτοευαισθησία στην επιδερμίδα. Επομένως, απαγορεύεται η έκθεση στο φως του ήλιου μετά την χρήση του. Ενδέχεται να προκληθούν ερεθισμοί, όπως φουσκάλες, πρήξιμο ή ακόμη και έγκαυμα από τον ήλιο. Προτιμήστε την εφαρμογή της μάσκας κατά την διάρκεια της νύχτας. Ακόμη, αν πρόκειται να κάνετε οποιαδήποτε προγραμματισμένη υπαίθρια δραστηριότητα, φροντίστε η μάσκα προσώπου με λεμόνι να έχει γίνει λίγες ημέρες πριν. Και βέβαια δεν ξεχνάμε ποτέ την εφαρμογή του αντιηλιακού προσώπου.

Παρότι το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και καταπολεμά τις πανάδες και τις δυσχρωμίες, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσίασαν απώλεια μελανίνης με αποτέλεσμα την τοπική εμφάνιση λευκών κηλίδων.

Γενικά αποφύγετε να αφήνετε μάσκες ομορφιάς με βάση το λεμόνι για μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. όλη τη νύχτα) πάνω στο πρόσωπο.

Ποιες θεραπευτικές ιδιότητες έχει το λεμόνι στο πρόσωπο;

  • Θεραπεύει και προλαμβάνει την ακμή, καθώς έχει όξινη σύσταση και αντιβακτηριδιακή δράση.
  • Το χαμηλό του pH έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος.
  • Η ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος βοηθά στην καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων.
  • Το κιτρικό οξύ που περιέχει, κάνει απολέπιση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους, προλαμβάνοντας τις φλεγμονές που οδηγούν στα σπυράκια και αφήνοντας το πρόσωπο λείο και καθαρό.
  • Η σύσταση του λεμονιού έχει λευκαντικές ιδιότητες. Βοηθά στο να ασπρίσει το δέρμα και να αντιμετωπιστούν οι πανάδες, καφέ κηλίδες και τα σημάδια της ακμής ή των ουλών, αφήνοντας την επιδερμίδα λαμπερή.
  • Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη C, θεωρείται πως τα εσπεριδοειδή, όπως το λεμόνι, έχουν αντιγηραντική δράση. Πιο συγκεκριμένα, αυξάνουν το κολλαγόνο της επιδερμίδας που χάνεται με την πάροδο του χρόνου, και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

DIY μάσκες ομορφιάς με λεμόνι

Προτιμήστε μάσκες με υλικά που εξισορροπούν την οξύτητα του λεμονιού. Μια από τις πιο κλασικές μάσκες ομορφιάς με λεμόνι είναι αυτή με μέλι.

Ενυδατική μάσκα προσώπου για λεύκανση με λεμόνι και μέλι ή γιαούρτι

Δημιουργήστε μόνη σας μια μάσκα ομορφιάς για ενυδάτωση σε βάθος, λεύκανση και λάμψη στο πρόσωπο, την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε 2 φορές την εβδομάδα.

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι ή μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας νερό

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής:

Διαλύστε το χυμό λεμονιού στο νερό και προσθέστε το μέλι ή το γιαούρτι.
Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά.
Πλύνετε σχολαστικά το πρόσωπο σας.

Tip: Μπορείτε στη μάσκα να προσθέσετε και το ασπράδι από ένα αυγό για θρέψη της επιδερμίδας.

πηγη mag.sigmalive.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button