ΔΙΑΦΟΡΑ

Το Όνομα Του Μικρού Ιδρυτή Του «Χαμόγελου Του Παιδιού» Πήρε Μία Οδός Στην Κρήτη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου από τον δήμο Χανίων η τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Ανδρέα Κ. Γιαννόπουλου».

Ο δήμος Χανίων αναγνωρίζοντας το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την πραγματοποίηση του οράματος του μικρού Ανδρέα, για το χαμόγελο κάθε παιδιού, απέδωσε φόρο τιμής στον 10χρονο ιδρυτή του, ονομάζοντας μια οδό της πόλης σε οδό «Ανδρέα Κ. Γιαννόπουλου».

Τα αποκαλυπτήρια της οδού πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Χανίων κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, παρουσία του πατέρα του μικρή ιδρυτή και Πρόεδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου.

Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον δήμο Χανίων, τον Δήμαρχο κύριο Αναστάσιο Βάμβουκα αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που Δήμος στην Ελλάδα δίνει σε οδό το όνομα του μικρού Ανδρέα.

«Στα δέκα του χρόνια ο γιος μου Ανδρέας διαγνώστηκε με την αρρώστια και ταλαιπωρήθηκε για 11 μήνες, γνωρίζοντας εξαρχής από τους γιατρούς ότι θα «φύγει». Το μικρό διάστημα που του έμεινε αποφάσισε μόνος του να καταγράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο το όραμά του για έναν σύλλογο που θα βοηθούσε παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και καταγωγής», ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Γιαννόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα 23 χρόνια λειτουργίας του, ο Οργανισμός που έχει στηρίξει περισσότερα από 1. 480.000 παιδιά είχε και θα συνεχίσει να έχει ως σταθερό οδηγό την ψυχή και το όραμα ενός 10χρονου αγοριού που άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη πιστεύοντας πως αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Η Οργάνωση επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο, ένα ανθρωπιστικό έργο που οφείλουμε να στηρίζουμε, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κύριος Αναστάσιος Βάμβουκας ενώ με συγκινητικά λόγια μίλησε και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός:

«Στη σύντομη παρουσία του ο Ανδρέας μπόρεσε να διαγράψει μια ιστορία. Με τη σκέψη και τη διορατικότητά του για την ίδρυση του «Χαμόγελου». Διέθετε πλούσια σκέψη και ευαισθησία ψυχής. Το παράδειγμά του μας διδάσκει όλους».

[enikos.gr]

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button