ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το Σουφλέ Της Καραντίνας: Πανεύκολο Σουφλέ Ζυμαρικών Με Τυριά Και Ντοματίνια

Το Σουφλέ Της Καραντίνας: Πανεύκολο Σουφλέ Ζυμαρικών Με Τυριά Και Ντοματίνια

Υλικά για 2 άτομα

250γρ μίνι πένες ή φαρφάλε
1 μέτριο κρεμμύδι
15 ντοματίνια

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
200γρ τριμμένο τυρί (ρεγγάτο και γκούντα)
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο από ότι γράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα. Τα ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα αυγά χτυπημένα, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στα ζυμαρικά, τη ρίγανη και τα τυριά και ανακατεύουμε προσεκτικά. Βάζουμε όλο το μίγμα σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

ΠΗΓΗ 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close