ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τελευταίο αντίο στον Σταυροπηγίου Αλέξανδρο (ΦΩΤΟΣ)

Το Σάββατο11 Ιουνίου στος 3 το μεσημέρι στον υπό ανέγερση ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού και Θαυματουργού στην Ιερά Μονή Παναγίας ΔοβράΒεροίας τελέστηκε η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σταυροπηγίου κυρού Αλεξάνδρου, κατά σάρκα αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος .

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, Συνοδικός Αρχιερευς, ο οποίος εκφώνησε επικήδειο λόγο, ενώ έλαβαν ακόμη μέρος πολλοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος και την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος οι οποίοι εξεφώνησαν επικήδιους λόγους.

Εκ μέρους του ιερού κλήρου το ύστατο χαίρε στον κοιμηθέντα Μητροπολίτη απηύθυναν ο Πρωτ. Γεώργιος Μίλκας, πνευματικό του τέκνο και συνεχιστής του έργου του στην ενορία Ευαγελιστρίας Ευόσμου, εκπροσωπών και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, καθώς και ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος εκ μέρους της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς το κοιμητήριο της Μονής όπου ετάφη ο μακαριστός Μητροπολίτης.

 

 

 

 

Ι.Μ.Βεροίας

πηγη perivolipanagias.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button