ΘΑΥΜΑΤΑ

Το θαύμα με το εικόνισμα του Αγίου Ευσταθίου

Ο θείος του κ. Λάσκαρη, Ευστάθιος Γλυμενόπουλος, πρόεδρος των μικτών δικαστηρίων της Αιγύπτου, βρέθηκε στην Αθήνα με την μητέρα του, μαμή του κ. Λάσκαρη και συζητά μαζί της. Και εκείνη δείχνοντας το Εικόνισμα του Αγίου Ευσταθίου στον τοίχο του είπε : «Να ξέρεις ό,τι καλό έχεις στη ζωή σου το έχεις από τον Άγιο Ευστάθιο… Αυτός σε προστατεύει».

Εκείνος τότε αστειευόμενος κινήθηκε για να κτυπήσει το Εικόνισμα λέγοντας : «Απ’ αυτόν τον τενεκέ έχω εγώ τίποτα;». Παραδόξως όμως πριν πλησιάσει ο χέρι του, το Εικόνισμα έπεσε κάτω και έσπασε.

 

Έτσι λοιπόν μετά από χρόνια, όταν ο Γλυμενόπουλος ήταν ετοιμοθάνατος, έφερε πάλι στο δωμάτιό του την ξανακολλημένη Εικόνα και ο κ. Λάσκαρης του θύμησε τη σκηνή. Εκείνος όμως, είτε δεν θυμόταν, είτε δεν θέλησε να το επιβεβαιώσει, αρνήθηκε κατηγορηματικά το γεγονός και μάλιστα με απότομο τρόπο. Την ίδια στιγμή λοιπόν το Εικόνισμα ξαναέπεσε πάλι κάτω χωρίς να το αγγίξει κανείς.

*Ψυχικαί έρευναι, Τεύχος 1, Τόμος 12ος, Ιανουάριος 1936, σελ.11

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button