ΔΙΑΦΟΡΑ

Τony Sirico: Πέθανε ο ηθοποιός των «Sopranos»

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για την αιτία .Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός υποδυόμενος τον γκάνγκστερ Πόλι Γουόλνατς στη δημοφιλή σειρά «The Sopranos».

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε η οικογένειά του. «Με μεγάλη θλίψη, αλλά και απίστευτη υπερηφάνεια, αγάπη και πολλές όμορφες αναμνήσεις, η οικογένεια του Τζενάρο Άντονι “Τόνι” Σιρίκο επιθυμεί να σας ενημερώσει για τον θάνατό του το πρωί της 8ης Ιουλίου 2022», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο αδερφός του, Ρόμπερτ Σιρίκο, καθολικός ιερέας, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια του θανάτου.

Ο Σιρίκο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά της HBO, που ξεκίνησε το 1999 και γνώρισε μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία. Αν και έπαιξε μικρότερους ρόλους σε έξι ταινίες του Γούντι Άλεν, από το 1994 έως το 2016, ο Σιρίκο δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός πριν από τον ρόλο του ως μέλος της μαφιόζικης οικογένειας του Τόνι Σοπράνο, που ενσάρκωσε ο Τζέιμς Γκαντολφίνι. Στη σειρά «The Sopranos» ο Πόλι Γουόλνατς ήταν ένας εγκληματίας που κατά περιόδους επεδείκνυε ευγενή αισθήματα, ορισμένες φορές κωμικός, αλλά πάντοτε πιστός στο αφεντικό του.

Ο διάσημος ηθοποιός υποδυόταν συχνά ιταλοαμερικανούς μαφιόζους. Έπαιξε ένα μικρό ρόλο στην ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Τα Καλά Παιδιά» (Goodfellas). Χάρισε επίσης τη φωνή του στον σκύλο Vinny στη σειρά κινουμένων σχεδίων «Family Guy». Συμμετείχε στις ταινίες του Γούντι Άλεν «Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεϊ» (1994), «Ακαταμάχητη Αφροδίτη» (1995), «Όλοι λένε Σ’ Αγαπώ» (1996), «Διαλύοντας τον Χάρι» (1997), «Διασημότητες» (1998) και «Cafe Society» (2016).

Γεννημένος στο Μπρούκλιν στις 29 Ιουλίου του 1942, ο Σιρίκο εξέτισε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για οπλοκατοχή στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όπως αναφέρει το IMDB.com. Ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν στην ταινία «Η μεγάλη νύχτα των συνωμοτών» (Crazy Joe) του 1974, αλλά εκείνος που τον έκανε διάσημο ήταν στη σειρά «The Sopranos» του σεναριογράφου Ντέιβιντ Τσέις.

πηγη pagenews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button