ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο!

 

Μια συνταγή για τραγανά κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο. Ένας υπέροχος μεζές-σνάκ για να συνοδεύσετε το ποτό σας αλλά και τα ψητό κοτόπουλο ή τις μπριζόλες σας.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε ένα λαδόχαρτο σε ταψί και το λαδώνετε με τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αλατίζετε ελαφρώς.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το αλεύρι το οποίο αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και το ανακατεύετε. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 1 κ.σ. νερό και σε τρίτο πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά και τη παρμεζάνα την οποία έχετε τρίψει στο λεπτό μέρος του τρίφτη σας και ανακατεύετε καλά. *
  4. Περνάτε τα κολοκυθάκια σας πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και αφού καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας προσέχοντας να καλυφθούν πλήρως.
  5. Βάζετε τα κολοκυθάκια στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο, τα βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα και τα ψήνετε για 15′ περίπου. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αναποδογυρίζετε τα κολοκυθάκια τα ραντίζετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15′ περίπου.

* Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, λίγο σκόρδο σε σκόνη, ή αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι κ.λ.π.

φούρνου συνταγές ορεκτικά μεζέδες Κολοκυθάκια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button