ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τραγανές πατάτες φούρνου σε φέτες

2648

 

Μια πολύ εύκολη συνταγή για τραγανές φέτες πατάτας στο φούρνο. Μια συνταγή που σας επιτρέπει να τις απολαύσετε με ότι μυρωδικό ή βότανο σας αρέσει και με όση ποσότητα προτιμάτε.

Υλικά συνταγής

  • 8 πατάτες 200 γρ. η μία περίπου
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • χοντρό αλάτι πιπέρι
  • πάπρικα αρεσκείας σας [γλυκιά, καυτερή, καπνιστή]
  • 2-3 κ.σ τυρί παρμεζάνα τριμμένη [προαιρετικά]
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες [προαιρετικά]
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι αποξηραμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις τοποθετείτε σε ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε λεπτές φέτες, χωρίς να φτάσετε μέχρι το τέλος και αποκοπούν. [βλέπε φωτογραφία].
  2. Βάζετε σε μεγάλο πιάτο τις πατάτες σε δόσεις, τις σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος και τις ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 12 περίπου λ ή μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
  3. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στις 180 βαθμούς στον αέρα και λαδώνετε ένα ταψί ή πυρέξ που να χωράει τις πατάτες.
  4. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο μικροκυμάτων και τις τοποθετείτε στο πυρέξ. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο να πάει και ανάμεσα στις φέτες, τις πασπαλίζετε ενδιάμεσα με χοντρό αλάτι, πιπέρι, τη πάπρικα και προαιρετικά το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη τριμμένη γραβιέρα.
  5. Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανές και ροδοκοκκινίσουν.
  6. Τις βγάζετε από το φούρνο, λιώνετε το βούτυρο και τις περιχύνετε με 1/2 κ.γ. τη κάθε μια. Τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και το τριμμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Στη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότανα και μυρωδικά της αρεσκείας σας καθώς επίσης και τις ποσότητες κάθε υλικού προτίμησής σας. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το βούτυρο στο τέλος και απλώς να τις πασπαλίσετε με το μαϊντανό και θυμάρι ή ρίγανη.

Ακόμα μπορείτε να πασπαλίσετε με μπούκοβο για πιο πικάντικο αποτέλεσμα ή φρυγανιά τριμμένη για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

P1030696x

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button