ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία – Αγέλη αδέσποτων σκύλων κατασπάραξε την 7χρονη Μαργαρίτα

Η Mαργαρίτα Κανορσκάι, 7 ετών, δέχθηκε επίθεση από μία αγέλη άγριων σκυλιών καθώς επέστρεφε σπίτι από το μάθημα μουσικής. Τα αδέσποτα ζώα την έσυραν σε ερημιά και ακρωτηρίασαν το σώμα της. Ήταν μοναχοπαίδι του πιλότου της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ταγματάρχη Άντον Κανόρσκι που είχε παρασημοφορηθεί το 2016 από τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη γενναιότητα που επέδειξε στη Συρία.

Η μικρή έπεσε σε ενέδρα σε μια στενή λωρίδα στην ανατολική περιοχή Transbaikal της Ρωσίας και δεν είχε τρόπο να διαφύγει. Τα ζώα της ακρωτηρίασαν το ένα πόδι και το πρόσωπο, στη μοιραία επίθεση. Η αστυνομία χρειάστηκε να διώξει τα σκυλιά για να πλησιάσει το σώμα της που είχε συρθεί σε ερημιά. Το κοριτσάκι έπεσε σε ενέδρα σε μια στενή λωρίδα στην ανατολική περιοχή Transbaikal της Ρωσίας και δεν είχε τρόπο να διαφύγει. Τα ζώα της ακρωτηρίασαν το ένα πόδι και το πρόσωπο, στη θανατηφόρα επίθεση. Η αστυνομία χρειάστηκε να κυνηγήσει τα σκυλιά για να πλησιάσει το σώμα της που είχε συρθεί στην έρημο.

Η μητέρα μιας 7χρονης δασκάλας της περιοχής, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το σοκ που υπέστη από τη φρικτή επίθεση στο παιδί της. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το επόμενο πρωί δείχνουν τα ρούχα του κοριτσιού στην ερημιά και ένα κόκκινο γάντι στο χιόνι.

Η κηδεία -στην οποία συμμετείχαν συμμαθητές της μικρής- έγινε μετά από οργισμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Δόμνα, περίπου 20 μίλια νοτιοδυτικά της περιφερειακής πρωτεύουσας. Το χωριό που ζει η οικογένεια έχει πληθυσμό 6.300 κατοίκους και Διαθέτει επίσης στρατιωτική βάση. Καθώς ξέσπασε οργή στο χωριό για την αποτυχία των αξιωματούχων να λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις για βίαια κοπάδια σκύλων, ο περιφερειάρχης Alexander Osipov έσπευσε στην περιοχή για να προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Η ρωσική νομοθεσία δεν επιτρέπει σε τοπικούς αξιωματούχους να καταστρέφουν ή να απομακρύνουν αδέσποτα σκυλιά από τις κοινότητες, είπε. Και πρόσθεσε: «Είναι αδύνατο να περιγράψουμε τον πόνο και τη θλίψη μας με λόγια», είπε. «Εκ μέρους όλης της περιοχής εκφράζω τη συμπαράστασή μας σε όλη την οικογένεια του παιδιού. Θα διερευνήσουμε διεξοδικά την τραγωδία. “

Οι ντόπιοι απάντησαν με ομάδες επαγρύπνησης έτοιμες να πυροβολήσουν τα αδέσποτα, σύμφωνα με αναφορές. Το σχολείο όπου φοιτούσε η Μαργαρίτα γέμισε αποχαιρετιστήρια μηνύματα. Μια ντόπια γυναίκα δακρυσμένη είπε: «Ποια είναι η διαφορά τώρα; Ακόμα κι αν πάρε όπλα ή ραβδιά, δεν θα φέρει πίσω αυτό το παιδί.

«Ήταν η μοναχοκόρη τους». Ένας άλλος ντόπιος δάσκαλος είπε: «Κλαίω όλη τη νύχτα. «Εγώ ο ίδιος δέχθηκα επίθεση από πολλά σκυλιά, με σκότωσαν και εευτυχώς δεν άγγιξαν τα παιδιά επιστρέφοντας από το σχολείο ακριβώς δίπλα μου».

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button