ΔΙΑΦΟΡΑ

Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός 45χρονος υπαξιωματικός μέσα στη μονάδα

Ανεξήγητος θάνατος υπαξιωματικού στην Πολεμική αεροπορία στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα

Νεκρός εντός της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα εντοπίστηκε 45χρονος υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για τα αίτια θανάτου του υπαξιωματικού.

Πολεμική αεροπορία: Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ο Επισμηνίας (ΟΑΑΔ) Β.Α, ετών 45, ο οποίος υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, βρέθηκε νεκρός εντός της Μονάδας. Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ανεξήγητος θάνατος υπαξιωματικού στην Πολεμική αεροπορία στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα – Έρευνα έχει αρχίσει για τα αίτια θανάτου

Αφρικανική σκόνη: Τα 5 στοιχεία που περιείχε σύμφωνα με τους επιστήμονες

Η αφρικανική σκόνη που «έπνιξε» τη χώρα αναλύθηκε από τους επιστήμονες οι οποίοι και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της σύστασής της

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που κάλυψε τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης της σύστασης της αφρικανικής σκόνης έδειξαν ότι περιείχε 5 στοιχεία, τα οποία και ανήρτησε στα Social Media.

Τι έδειξε το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο της ΕΑΓΜΕ για την αφρικανική σκόνη

Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε, με τη χρήση του νέου ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης JSM-IT500L τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έχει τη δυνατότητα μεγέθυνσης έως 300.000 φορές, δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες.

Οπτικά η σκόνη δεν ξεπερνάει τα 10μm σε μέγεθος, ενώ η χημική της σύσταση περιλαμβάνει τα στοιχεία:

αργιλίου (Al),

πυριτίου (Si) και

ασβεστίου (Ca) με ένα ελάχιστο ποσοστό σε:

σίδηρο (Fe) και

τιτάνιο (Ti).

Η αφρικανική σκόνη είναι στην ουσία παιπάλη, η οποία αιωρείται και μετακινείται λόγω τον ανέμων και του μικρού μεγέθους της.

Στις παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζονται τα πρώτα αποτελέσματα από την ποιοτική ανάλυση της αφρικανικής σκόνης.

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (τελευταία ενημέρωση σήμερα στις 8:00) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ως εξής:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

– Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα

– Καρδιοπαθείς

– παιδιά καθώς και

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button