ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο! Με πιο λίγες θερμίδες και καλύτερη γεύση!

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο! Με πιο λίγες θερμίδες και καλύτερη γεύση!

ΥΛΙΚΑ

 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ

200ml. κρέμα γάλακτος

200γρ. γιαούρτι

200γρ. βούτυρο, λιωμένο

3 αυγά

150γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

150γρ Gouda τριμμένη

150γρ. κασέρι τριμμένο

350γρ. φέτα τριμμένη

10κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

1/4κ.γ. αλάτι

1/2κ.γ. κοφτό πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο.

2Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, τη Gouda, το κασέρι, τη φέτα, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
 3Αλείφουμε ένα σκεύος 15*25 αδειάζουμε το μείγμα της τυρόπιτας μέσα και ψήνουμε για 40’-50’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

4Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει για 10’, κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.

Πηγή:Giorgostsoulis.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button