ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • ½ κιλό κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
  • 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. -Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

Πηγή: eimaimama.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button