ΔΙΑΦΟΡΑ

Βαρουφάκης: “Αν δεν βρούμε λύση στο Eurogroup θα μας καταδικάσει η Ιστορία”

 

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση είναι υφεσιακά προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι τα μέτρα 8 δισ. που πρότεινε η ελληνική πλευρά είναι «προφανώς υφεσιακά.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Για να ακούσουμε τους πολίτες που είπαν “κάντε συμφωνία” αποδεχθήκαμε μεγάλο μέρος της λιτότητας» προσθέτοντας ότι «προσπαθήσαμε να στρέψουμε τα μέτρα προς τους έχοντες και όχι τους μη έχοντες».

Κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τους Θεσμούς σημειώνοντας ότι «Στο πρώτο Eurogroup καταθέσαμε πρόταση για το χρηματοδοτικό κενό για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, αλλά εκείνοι μας είπαν να τα βρούμε στις μεταρρυθμίσεις και μετά».

«Καταθέταμε αυτή την πρόταση κάθε φορά και το γιατί φτάσαμε μέχρι τώρα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί στους εταίρους» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Επισήμανε, ακόμη, ότι «Κάθε φορά που εμείς κάναμε ένα βήμα για να πάμε προς εκείνους εκείνοι έκαναν τέσσερα, πέντε βήματα πίσω».

«Οι θέσεις μας είναι ένα πολύ σκληρό σχέδιο μέτρων» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχίσει «Πρέπει να γίνει σεβαστή η υποχωρητικότητά μας» προσθέτοντας ότι ακόμη και εάν υπάρχει αναφορά για την απομείωση του χρέους, εφόσον τα μέτρα παραμείνουν τόσο σκληρά δεν θα τα δεχθεί η κυβέρνηση.

Τέλος, ανέφερε ότι «αν δεν βρούμε λύση στο Eurogroup θα μας καταδικάσει και τους 19 η Ιστορία».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button