ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βασιλόπιτα με χυμό πορτοκάλι που θα την κάνετε για πολλά χρόνια, δοκιμάστε την.

Βασιλόπιτα με χυμό πορτοκάλι που θα την κάνετε για πολλά χρόνια, δοκιμάστε την.

Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
1 φλιτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κάψουλες βανίλια
1 πρέζα κανέλα
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1/5 φλιτζανιού κονιάκ
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήματα
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια, την κανέλα, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα.

2
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που περιέχει το αλεύρι και τους κρόκους χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και κάνοντας απαλές κινήσεις σαν να διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.

3
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα μπήγοντας ένα μαχαιράκι το εσωτερικό της. Αν το μαχαιράκι βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμη.

4
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα σε μια πιατέλα, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγη  pasmageirevontas

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button