ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Xαλβάς με καρότo, καρδάμωμο & ξηρούς καρπούς!

 

Xαλβάς με καρότo, καρδάμωμο & ξηρούς καρπούς

ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
ΠΡΕΟΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 – 2 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ: €1,90 η μερίδα

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΡΕΝΑ ΟΡΟΚΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Xαλβάς με καρότo, καρδάμωμο & ξηρούς καρπούς
Υλικά
450 γρ. καρότο, τριμμένο
3 κούπες γάλα αμυγδάλου
5-6 σπόροι καρδάμωμου
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
½ κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια κ.ά.), χοντροκομμένους + ½ κούπα επιπλέον για το σερβίρισμα
6 κ.σ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κούπα μαύρες σταφίδες
1 κ.γ. κανέλα + ½ κ.γ. επιπλέον για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το καρότο, το γάλα αμυγδάλου και το καρδάμωμο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, για 15-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το καρδάμωμο και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σιμιγδάλι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με το καρότο, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και ο χαλβάς να γίνει σφιχτός και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Μεταφέρουμε τον χαλβά, όπως είναι ζεστός, σε μια φόρμα ή σε ένα βαθύ μεταλλικό μπολ και τον αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πασπαλίζοντας με ξηρούς καρπούς και μπόλικη κανέλα.


TIP: Το γάλα αμυγδάλου θα το βρείτε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και σε ενημερωμένα ντέλι και παντοπωλεία. Ωστόσο, είναι εύκολο να το φτιάξετε στο σπίτι.

πηγη http://alatikaipiperi.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button