ΔΙΑΦΟΡΑ

Ξεσπάει η Μάνα του Στρατιώτη που Αυτοκτόνησε στη Ρω: «Δεν ήταν Αυτοκτονία αλλά…»

Συγκλονίζει η Μητέρα του αδικοχαμένου Στρατιώτη

Συγκλονίζει η αυτοκτονία του στρατιώτη στη Ρω. Σε κατάσταση σοκ οι υπόλοιποι στρατιώτες στο νησί. Οι τελευταίες κινήσεις και τα όνειρα του 22χρονου…

Η αυτοκτονία του στρατιώτη στη Ρω βύθισε στο πένθος της Ένοπλες Δυνάμεις και σκόρπισε πόνο στους συγγενείς του στην Κρήτη. Ο 22χρονος επρόκειτο να απολυθεί από το στρατό στο τέλος της χρονιάς και σχεδίαζε να δουλέψει σε πολυτελές ξενοδοχείο στη δυτική Ευρώπη. Χθες έστρεψε το υπηρεσιακό του όπλο στον εαυτό του και έβαλε τέλος στη ζωή του, μπροστά στα μάτια ενός άλλου στρατιώτη, με τον οποίο βρίσκονταν στην ίδια σκοπιά στο νησί της Ρω.

Στις 08.40 χθες το πρωί (27-06-2018), γράφτηκε ο επίλογος στη σύντομη ζωή του 22χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος έκανε σχέδια και όνειρα για την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο χώρο του τουρισμού, όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνταγματάρχη κ. Ψαρομιχαλάκη, «από τις μέχρι και χθες έρευνες δεν είχε γίνει γνωστός ο λόγος της αυτοχειρίας, ενώ δεν είχε βρεθεί κάποιο σημείωμα που θα εξηγούσε το τι ώθησε τον 22χρονο στην αυτοκτονία. Η πρώτη εικόνα που έχουμε από το διοικητή της μονάδας του, δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να είχε περίεργη ή προβληματική συμπεριφορά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας στρατιώτης πριν από περίπου ένα μήνα είχε χάσει στενό συγγενικό του πρόσωπο, συνομήλικό του και πολύ αγαπητό με το οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί. Από τότε, όπως έλεγαν φιλικά του πρόσωπα, η ψυχολογία του ήταν κακή, δεν έδειχνε όμως ότι σκεφτόταν την αυτοχειρία.

Η επικοινωνία του στρατιώτη με τους συγγενείς του

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο χαμός τού 22χρονου παλικαριού έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στην οικογένειά του, όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους στο Ηράκλειο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουδέποτε είχε διαπιστωθεί ότι ο 22χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα. Εξάλλου, ο νεαρός φέρεται να μην είχε πει στους οικείους του το οτιδήποτε θα μπορούσε να φανερώσει ότι ο ίδιος ζορίζεται ψυχολογικά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Το ξέσπασμα της μητέρας του αδικοχαμένου στρατιώτη

Η μητέρα του προσέφυγε χθες με αίτηση – δήλωση της ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Εν όψει της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Ρόδου σήμερα, υπέβαλε εξάλλου το αίτημα να είναι παρούσα κατά τη νεκροψία η τεχνική σύμβούλος της οικογένειας και συγκεκριμένα η ιατροδικαστής Ηρακλείου Κρήτης κ Ελπίδα Σπανουδάκη, αφού υπάρχει η πεποίθηση της οικογένειας ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για εγκληματική ενέργεια.

Παραλλήλως δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ψυχική οδύνη που υπέστη από τον αδόκητο και ύποπτο θάνατο του παιδιού της το οποίο έχαιρε άκρας σωματικής και ψυχικής υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε στις 08.40 το πρωί και όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού:«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08:40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό. Του γεγονότος, επιλήφθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές. Οι οικείοι του έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button