• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Υπόσχεται €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε γέννηση παιδιού στην Ελάτη

16 Ιουνίου, 2026
in ΔΙΑΦΟΡΑ
Υπόσχεται €5.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα εγκατασταθεί εκεί και €10.000 για κάθε γέννηση παιδιού στην Ελάτη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί μια μεμονωμένη δράση αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την αναζωογόνηση της περιοχής και την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Με συνέπεια, όραμα και κοινωνική ευαισθησία, η δημοτική αρχή Σερβίων συνεχίζει να υλοποιεί πολιτικές που στηρίζουν έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και τις οικογένειες σε μια εποχή όπου το δημογραφικό αποτελεί μία απότομη θα μεγαλύτερες προκλήσεις για την ελληνική κοινωνία.

Υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Σερβίων, Χρήστου Ελευθερίου ο Δήμος εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τα ζευγάρια που επιλέγουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν το μέλλον τους στην περιοχή. Το πρόγραμμα προβλέπει οικονομική στήριξη έως 5.000 ευρώ ανάλογα με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια ενισχύοντας ουσιαστικά τα πρώτα βήματα των νέων οικογενειών.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτελεί μια μεμονωμένη δράση αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την αναζωογόνηση της περιοχής και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Δημοτική Κοινότητα Ελάτης όπου από πέρυσι εφαρμόζεται πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ύψους 10.000 ευρώ για κάθε γέννηση παιδιού, μια πρωτοβουλία που έχει ήδη προκαλέσει θετικά σχόλια.

Πρόσφατα τέσσερα νέα ζευγάρια από διαφορετικές κοινότητες του δήμου παρέλαβαν την οικονομική ενίσχυση, σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση στήριξης από τη δημοτική αρχή.

«Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι το δημογραφικό . Στον τόπο μας προσπαθούμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπισή του» αναφέρει ο Δήμαρχος Σερβίων, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα που εδώ και χρόνια αναφέρει : « Γεννάτε γιατί χανόμαστε»

Η ανάρτηση του Δημάρχου Σερβίων

«Η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η γέννηση ενός παιδιού.Πριν από δύο χρόνια ξεκινήσαμε να χορηγούμε στα παιδιά της Ελάτης οικονομικό βοήθημα ύψους 10.000 ευρώ, ενώ πέρσι θεσπίσαμε τη στήριξη κάθε νέου ζευγαριού μετά τον γάμο του με ποσό έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημά του.

Σήμερα είχαμε τη χαρά να απονείμουμε το βοήθημα σε τέσσερα νέα ζευγάρια από όλη την επικράτεια του Δήμου μας.stigmiotypo othonis 2026 06 16 01.33.16

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι το δημογραφικό. Στον τόπο μας προσπαθούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπισή του, δημιουργώντας νέες παιδικές χαρές, νέους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, αναβαθμίζοντας ενεργειακά όλα τα σχολεία μας και υλοποιώντας πολλές ακόμη δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των οικογενειών.

Ως δάσκαλος, εδώ και χρόνια συνήθιζα να εύχομαι στους μαθητές μου και τώρα σαν Δήμαρχος σε κάθε αγιασμό σχολείου λέω: «Γενάτε γιατί χανόμαστε».

Εύχομαι ο Δήμος μας να αποτελέσει παράδειγμα και καταλύτη, ώστε και η κεντρική πολιτεία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του δημογραφικού ζητήματος και να στηρίξει ακόμη πιο αποφασιστικά τις νέες οικογένειες και τη νέα γενιά. Θερμά συγχαρητήρια στα νέα ζευγάρια. Να είναι πάντα ευτυχισμένα, με υγεία, αγάπη και πολλά παιδιά».

To διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

«Θέλω την ξαπλώστρα του Κωνσταντάρα»: Το νησί που βούλιαξε από νεόπλουτους μετά το «Κάτι κουρασμένα παλικάρια»

Next Post

Σοκ – Νεκρή γνωστή ηθοποιός μια μέρα μετά τα γενέθλια της

Next Post
Σοκ – Νεκρή γνωστή ηθοποιός μια μέρα μετά τα γενέθλια της

Σοκ - Νεκρή γνωστή ηθοποιός μια μέρα μετά τα γενέθλια της

Γιαννάκος για τη νοσηλεύτρια στο Ναύπλιο: «Την προπηλάκισαν 30 Ρομά, έπαθε ανακοπή και πέθανε επειδή δεν άντεξε το στρες»

Γιαννάκος για τη νοσηλεύτρια στο Ναύπλιο: «Την προπηλάκισαν 30 Ρομά, έπαθε ανακοπή και πέθανε επειδή δεν άντεξε το στρες»

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr