ΔΙΑΦΟΡΑ

ZDF: Το 52% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ

 

Αυξάνεται το ποσοστό των Γερμανών που δε θέλουν την Ελλάδα να συνεχίσει ως μέλος της νομισματικής Ένωσης, σύμφωνα με… δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η γερμανική κρατική τηλεόραση.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, σύμφωνα με το γκάλοπ της ZDF, το 52% των Γερμανών πιστεύουν πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο κοινό νόμισμα, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 8% που δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί επί του θέματος. Η διαφοροποίηση είναι έκδηλη αν τα τωρινά αποτέλεσμα συγκριθούν με τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου. Σε εκείνη τη δημοσκόπηση, εκείνοι που ήθελαν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν το πλειοψηφικό ρεύμα (52%), ενώ υπήρχε και ένα ποσοστό εκείνων που έκλειναν προς το Grexit ήταν στο 41%. Όπως σημειώνει και το συνοδευτικό άρθρο της ZDF: «Η συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση του ευρώ, προφανώς ώθησε τους Γερμανούς πολίτες να επανεξετάσουν τη στάση τους».

Αυτός ο δεδομένος σκεπτικισμός των Γερμανών πολιτών φαίνεται σε άλλα -πιο εξειδικευμένα- ερωτήματα. Συγκεκριμένα μόλις το 11% (ένας στους δέκα) πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αξιόπιστο τρόπο έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, τη στιγμή που το 80% λέει πως δεν έχει υπεύθυνη στάση. Επίσης, μόνο το 14% πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί. Αντιστοίχως, το 82% των ερωτηθέντων απάντησαν πως θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Στο ερώτημα: «Αν συμβεί ένα Grexit, ποιες θα είναι επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία;», το 32% αναμένεται ισχυρές οικονομικές ζημιές, ενώ το 47% βλέπει πιο θετικά τα πράγματα σημειώνοντας πως οι ζημιές για τη Γερμανία δεν θα είναι μεγάλες. Συντριπτική είναι και η πλειοψηφία εκείνων που λένε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση, εάν προηγουμένως δεν συμμορφωθεί με τις συμβατικές υποχρεώσεις της (80%). Έτσι, μένει μόνο ένα 15% να λέει πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει χρήματα έτσι και αλλιώς.

Στο εσωτερικό πεδίο, η Μέρκελ κρατάει την πρωτοκαθεδρία και την πολιτική δύναμη, σε περίπτωση που γίνονταν σήμερα εκλογές στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, το κόμμα της εμφανίζει ένα ποσοστό 43%.

πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button