ΔΙΑΦΟΡΑ

Κακοκαιρία Elias: Δύσκολη η σημερινή ημέρα, το σενάριο για μετά την Πέμπτη

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias. «Είναι μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τα βοριότερα τμήματα της Θεσσαλίας και φτάνει μέχρι τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και από τα πιο ανοιχτά τμήματα του ιονίου μέχρι και το δυτικό Αιγαίο.

Σε αυτές τις περιοχές θέλει προσοχή, θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα», σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι και την Πέμπτη και υπάρχει ένα σενάριο να κινηθεί το χαμηλό βαρομετρικό προς το νότιο Ιόνιο, να οργανωθεί ακόμη περισσότερο και να κινηθεί ανατολικά, να περάσει δηλαδή από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας, που σημαίνει ότι στο τελείωμά της αυτή η κακοκαιρία μπορεί να επηρεάσει και τα ανατολικά και νότια, δηλαδή ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Δηλαδή να είναι γενικευμένη», σημείωσε ο ίδιος.

Η Αττική θα μπει στο «παιχνίδι» των φαινομένων κυρίως αύριο και μεθαύριο, αλλά και σήμερα δεν αποκλείεται προς το απόγευμα να δούμε πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, συνέχισε ο κ. Μαρουσάκης.

«Και αύριο θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά για να απασχολήσει και περιοχές της Εύβοιας, περιοχές των Σποράδων, προς τα δυτικότερα τμήματα στο Αιγαίο.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει προς τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και η Εύβοια θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Μεγάλη προσοχή στη Λαμία, στη Μακρακώμη, στη Στυλίδα, προς τα Καμένα Βούρλα», υπογράμμισε ο μετεωρολόγος.

πηγη newsbeast.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button