ΔΙΑΦΟΡΑ

Χάσκι Όλιβερ: «Ο δράστης ταυτοποιήθηκε, τους ξεγέλασε όλους»

Έχει ταυτοποιηθεί ο φερόμενος ως δράστης υποστηρίζει η δικηγόρος του κηδεμόνα του οκτάχρονου χάσκι

«Έχουμε την απάντηση για το ποιος το έκανε, όλα οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο άτομο», υποστηρίζει η δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ, του οκτάχρονου χάσκι που βρήκε φρικτό θάνατο μετά από κακοποίηση στην Αράχωβα.

Η Αθηνά Ανάσογλου, σε συνέντευξή της στον Alpha, ανέφερε ότι είναι ζήτημα των αρχών να «δέσουν» το συγκεκριμένο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπήρξαν μάρτυρες, οι οποίοι αποφάσισαν να μιλήσουν για όσα γνώριζαν γύρω από τον θάνατο του σκύλου.

Η πλευρά του ιδιοκτήτη του Όλιβερ και των φιλανθρωπικών σωματείων υποστηρίζουν πως ο θάνατός του οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, ενώ σύμφωνα με την δικηγόρο Αθηνά Ανάσογλου, ο φερόμενος ως δράστης έχει ταυτοποιηθεί .

«Μετά από ανθρώπους που θέλησαν να μιλήσουν έχουμε την απάντηση για το ποιος το έκανε. Την απάντηση πρέπει να τη δώσει η δικαιοσύνη βέβαια και όχι εμείς. Θα ζητήσουμε τα άτομα που έχουν την απάντηση να καταθέσουν και ήδη αρκετά άτομα έχουν καταθέσει».

«Ίσως είναι ζήτημα των Αρχών να θέλουν να δέσουν το συγκεκριμένο άτομο. Το όνομα έχει ακουστεί. Όλα δείχνουν αυτό το άτομο, όλα εξηγούν τους λόγους που το έκανε. Εγώ χθες ανατρίχιασα… Αλλά δεν μπορώ να το πω στον αέρα».

«Προσπάθησε να τους ξεγελάσει όλους από την αρχή», κατέληξε η κ. Ανάσογλου.

Μέσα στις επόμενες μέρες πάντως αναμένονται ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Την ίδια στιγμή, καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων, επιβεβαιώνει την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

Το φως της δημοσιότητας είδε η ηλεκτρονική αλληλογραφία της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα με τον καθηγητή Κτηνιατρικής, το όνομα του οποίου, όμως, δεν δόθηκε στη δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το νέο αυτό στοιχείο η κτηνίατρος που είδε πρώτη το βαρύτατα τραυματισμένο οκτάχρονο χάσκι και το περιέθαλψε έστειλε στον καθηγητή κτηνιατριακής την εξής ηλεκτρονική επιστολή:

«Κ. Καθηγητά, Σας αποστέλλω δυο φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό μου τη Δευτέρα 27/12/2023 ώρα 22.00 (σσ. εκ παραδρομής έγραψε 12ος, εννοεί 27/11). Αφορούν την κακοποίηση του σκύλου Όλιβερ. Η περιοχή είναι η πρωκτική.

Υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε πρόκληθεν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο. Ο πρωκτικός δακτύλιος ήταν χαλαρός και στο άνω τμήμα υπήρχε μικρή τομή.

Ο σκύλος ήταν εν ζωή όταν ήρθε στο ιατρείο μου και κατέληξε μετά από 11 ώρες. Κατά την νεκροτομή που έγινε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο που παραχωρήθηκε στους δυο κτηνιάτρους της περιφέρειας διαπίστωσα υποδόρια αιματώματα σε όλο το μήκος του σώματος και στις δυο πλευρές και κάταγμα μιας πλευράς. Τα εσωτερικά όργανα ήταν ακέραια.

Δεν είχε εσωτερική αιμορραγία. Δεν έφερε δαγκώματα πουθενά εξωτερικά στο σώμα. Υπήρχε μόνο ένα τραύμα πιθανόν δάγκωμα στο αριστερό αυτί. Η εκτίμηση μου είναι κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα. Θα ήθελα τη γνώμη σας, με εκτίμηση, Τόλα Κλεονίκη».

Η απάντηση του καθηγητή Κτηνιατρικής, επιβεβαιώνει την κρίση της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε και περιέθαλψε εν ζωή τον Όλιβερ, περί σεξουαλικής κακοποίησης του οκτάχρονου χάσκι.

Σύμφωνα με την επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα το protothema η απάντηση του καθηγητή Κτηνιατρικής είναι η εξής:

«Απαντώντας στο μέιλ σας, από όλα τα αναγραφόμενα εκ μέρους σας θα σταθώ μόνο στην εκτίμηση των δυο επισυναπτόμενων εικόνων του σκύλου Όλιβερ, οι οποίες παραπέμπουν σε βίαιες (μηχανικές πιθανότερα) κακώσεις περινεϊκής χώρας- τμήματος του πρωκτικού σωλήνα, που αφορούν σε περιπτώσεις ανάλογες με σεξουαλική κακοποίηση αρσενικού ζώου. Η θέση και φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα. Εάν επιθυμείτε εκτενέστερη περιγραφή, είμαστε στη διάθεση σας».

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αράχωβα

Να σημειωθεί ότι οι φιλοζωικές οργανώσεις εντείνουν την πίεση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τον βασανισμό και τον θάνατο του οκτάχρονου χάσκι.
Χθες Κυριακή (17/12) πραγματοποιήθηκε στην Αράχωβα μεγάλη διαδήλωση με συνθήματα όπως «Ξέρετε ποιος είναι και δεν μιλάτε» και «Δώστε τον, παραδώστε τον»

πηγη anatropinews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button