ΔΙΑΦΟΡΑ

Το απόλυτο «μπαμ» στην αγορά – Πουλήθηκε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ!

Νέο σεισμό στην αγορά της λιανικής πώλησης προκαλεί πάλι η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» με την εξαγορά δέκα καταστημάτων της εταιρίας FAMILY που εδρεύει στη Β. Ελλάδα.

Ο όμιλος «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» δείχνει να μην πτοείται από τις δυσμενείς συνθήκες και συνεχίζει την επέκταση του δικτύου του σε όλη τη χώρα διεκδικώντας ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Έτοιμη να προσθέσει ακόμη 10 σούπερ μάρκετ στο «δυναμικό» του είναι η Μασούτης, που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγορά καταστημάτων της βορειοελλαδίτικης εταιρείας Family. Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις αφορούν σε εξαγορά 10 από τα 15 καταστήματα της αλυσίδας Family σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πτολεμαΐδα, Καβάλα, Βέροια, Κατερίνη, Γιαννιτσά, και Χαλκιδική.

Μεγάλο «μπαμ»

Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις η Μασούτης αναμένεται να προσθέσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ στον ετήσιο τζίρο της, με βάση τον ισολογισμό της Family.

Συγκεκριμένα η Family το 2020 εμφάνισε πωλήσεις 23,496 εκατ. ευρώ από 21,654 εκατ. ευρώ το 2019 και κέρδη 72.616 ευρώ έναντι ζημιών 2.632 ευρώ το 2019. Στη χρήση του 2020 η εταιρεία προσέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό ύψους 600.000 ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς, ενώ το 2019 δεν είχε δανεισμό. Τέλος, τα ταμειακά της διαθέσιμα έφτασαν στα 1,233 εκατ. ευρώ από 444.745 ευρώ το 2019.

Αντεπίθεση στην Αθήνα

Έντονο χρώμα Αθήνας θα έχει το επενδυτικό πρόγραμμα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μασούτης για το 2023. Το παραπάνω ανέφερε σήμερα το πρωί από το βήμα του 13ου συνεδρίου του ΙΕΛΚΑ ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου, Θεόδωρος Γεροστεργιούδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεροστεργιούδης ανέφερε ότι το νέο επενδυτικό πλάνο βασίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην επέκταση στην Αττική και στην Νότια Ελλάδα. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του χρόνου υπεγράφη μετοχική συνεργασία με τον ΣΥΝΚΑ.

Τα σχέδια για την Αθήνα

Σε ό,τι αφορά στην Αττική, ο όμιλος Μασούτης μέσα στην επόμενη χρονιά θα μπει στον χώρο των μεγάλων καταστημάτων (Grand Μασούτης) αρχής γενομένης από τα Νότια Προάστια. Όπως σημείωσε ο κ. Γεροστεργιούδης, μέσα στο 2023 θα ανοίξει το πρώτο κατάστημα 2.500 τ.μ. στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Γλυφάδα.

Επόμενος σταθμός θα είναι οι Τρεις Γέφυρες όπου θα δημιουργηθεί hyper market σε ιδιόκτητο χώρο. Παράλληλα, ο όμιλος είναι σε συζητήσεις για την απόκτηση δύο ακόμη χώρων κάτι που θα οδηγήσει μέσα στην επόμενη διετία η Μασούτης να διαθέτει τέσσερα μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Μασούτης έθεσε σε λειτουργία και το πρώτο dark store στην πρωτεύουσα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σπάρτης 32 με την πάροδο της Αττικής Οδού έχει επιφάνεια 1.700 και καλύπτει τις ανάγκες τροφοδοσίας της Κεντρικής και Βόρειας Αττικής, διαθέτοντας περίπου 18.000 κωδικούς προϊόντων. Το dark store έδωσε την δυνατότητα στον όμιλο να επιταχύνει σημαντικά τις παραδόσεις σε επίπεδο χρόνου.

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button