ΔΙΑΦΟΡΑ

Αυτοί είναι οι πιο ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ λαοί στον κόσμο – Σε ποια θέση βρίσκονται οι Έλληνες;

 

​Αυτή την πρωτιά καλύτερα να μην την έχεις: η Βενεζουέλα κατέλαβε και φέτος την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο δυστυχισμένα έθνη στον κόσμο, αφού βρίσκεται εκεί από πέρυσι!

Την 19η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στην ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Cato.

Διαβάστε ακόμη:

Ο δείκτης δυστυχίας του Cato κατατάσσει 108 χώρες με βάση τα στοιχεία του Economist Intelligence Unit και τους υπολογισμούς του καθηγητή Εφαρμοσμένων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Steve Hanke.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση της λίστας είναι ο πληθωρισμός, τα επιτόκια χορηγήσεων, τα ποσοστά ανεργίας και το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, το σκορ δυστυχίας της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά σχεδόν 27 μονάδες φτάνοντας το 106,03 -έχει 40 μονάδες διαφορά από τη χώρα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Η Ουκρανία και η Συρία έχουν εκτοξευθεί φέτος στην κορυφή της λίστας, εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στις χώρες αυτές. Οι πέντε λιγότερο δυστυχισμένες της λίστας είναι το Μπρουνέι, η Ελβετία, η Κίνα, η Ταϊβάν και η Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η λίστα με τα 29 πιο δυστυχισμένα έθνη στον κόσμο:

1. Βενεζουέλα
2. Αργεντινή
3. Συρία
4. Ουκρανία
5. Ιράν
6. Βραζιλία
7. Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
8. Σερβία
9. Τζαμάικα
10. Νότια Αφρική
11. Σουδάν
12. Σκόπια
13. Κιργιστάν
14. Λευκορωσία
15. Αρμενία
16. Ισπανία
17. Παλαιστίνη
18. Αίγυπτος
19. Ελλάδα
20. Κύπρος
21. Βοσνία Ερζεγοβίνη
22. Τουρκία
23. Μογγολία
24. Μπελίζ
25. Ουρουγουάη
26. Ονδούρα
27. Δομινικανή Δημοκρατία
28. Μπαρμπέιντος
29. Παραγουάη

star.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button