ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο από την Κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη

Μάλιστα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα στηριχθεί μόνο πάνω στα τέσσερα αυτά ζητήματα, αλλά έβαλε στόχο να βρει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας.

Με τη νέα χρονιά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ως στόχο να φέρει κάποιες αλλαγές σε τέσσερις βασικούς άξονες, και να προωθήσει στη Βουλή τα νομοσχέδια που αφορούν:

  1. την οπαδική βία
  2. τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
  3. Αλλαγές στον ποινικό κώδικα αλλά και την
  4. Επιστολική Ψήφο

Μάλιστα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα στηριχθεί μόνο πάνω στα τέσσερα αυτά ζητήματα, αλλά έβαλε στόχο να βρει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την αύξηση των εισοδημάτων ως τη ριζική λύση του προβλήματος. Από την 1η Ιανουαρίου αυξήθηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο και οι συντάξεις, ενώ ξεπάγωσαν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, και την άνοιξη έρχεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Οι έλεγχοι στην αγορά και η μόνιμη μείωση τιμών σε ορισμένα προϊόντα εκτιμάται ότι συμβάλλουν αλλά δεν αρκούν.

Το πρώτο υπουργικό της κυβέρνησης

Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά έχει οριστεί στις 10 Ιανουαρίου, κατά το οποίο αναμένεται να ξεχωρίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος  για την αυτοματοποιημένη κατεδάφιση νέων αυθαιρέτων, ρύθμιση η οποία δεν αποκλείεται  να έχει και αναδρομική ισχύ.

Μήνυμα Μητσοτάκη για ριζικές αλλαγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μήνυμά του για το νέο έτος φρόντισε να βάλει ψηλά τον πήχη, μιλώντας για ένα «ορμητικό κύμα αλλαγών» και δηλώνοντας έτοιμος να συγκρουστεί με «ριζωμένες παθογένειες και την αγκύλωση της γραφειοκρατίας» προκειμένου να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί. Ποδαρικό στο νέο έτος κάνουν τρία νομοσχέδια αντικατοπτρίζουν αυτή την πολιτική

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που αποτελεί την πιο εμβληματική κίνηση της κυβέρνησης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων. Ο νέος Δικαστικός Χάρτης της χώρας από το υπουργείο Δικαιοσύνης, παράλληλα με τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που έχουν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στο νομικό κόσμο.

Και η επιστολική ψήφος, που ενώ καταγράφει ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή όσον αφορά τις ευρωεκλογές, δεν υπάρχει ανάλογη συναίνεση για την εφαρμογή στις εθνικές εκλογές.

Ορόσημο για την επίτευξη των στόχων οι εκλογές του Ιουνίου

Μέχρι τις Ευρωεκλογές η κυβέρνηση έβαλε στόχο να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους με τις εκλογές να είναι η πρώτη δοκιμασία της δεύτερης θητείας Μητσοτάκη, προκειμένου να κρατήσει τα ποσοστά του στις κάλπες.

πηγη newpost.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button